Mafiána 'Hrobára' hneď po prepustení zadržali

Príslušníci NAKA dnes zadržali Lehela Horvátha, tiež známeho ako 'Hrobára' z mafiánskej skupiny sátorovcov, bezprostredne po jeho prepustení z väzenia v Leopoldove. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

09.04.2020 18:54 , aktualizované: 20:54
debata (3)

Ako ďalej informuje polícia, Lehel Horváth je obvinený za zločin založenia, zosnovania a podpory zločineckej skupiny, ako aj z viacerých trestných činov úkladnej vraždy a vraždy.

„Po vykonaní neodkladných procesných úkonov bude vyšetrovateľom PZ spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie obvineného do väzby“, dodáva polícia.

Portál parameter.sk uvádza, že vo štvrtok Lehela Horvátha oslobodil Okresný súd v Trnave spod obžaloby, podľa ktorej mal spolu so synom napadnúť svoju manželku a hodiť ju do klietky k levici.

Lehel Horváth bol vo štvrtok oslobodený pre procesné chyby pri výsluchu poškodenej. Celý proces padol podľa názoru obhajcu Petra Schmidla preto, lebo od počiatku orgány činné v trestnom konaní urobili viacero procesných chýb.

„Takmer pri každom procesnom dôkaze bolo viacero pochybení a aj súd v odôvodnení oslobodzujúceho rozhodnutia skonštatoval, že v podstate nenašiel ani jeden jediný použiteľný priamy dôkaz,“ uviedol Schmidl.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #sátorovci #hrobár