Sátorovca Horvátha nezobral ŠTS do väzby, prokurátor podal sťažnosť

Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Banskej Bystrici nezobral do väzby Lehela Horvátha, spájaného s gangom sátorovcov, ktorý je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podpory zločineckej skupiny, ako aj z viacerých vrážd. Prokurátor podal voči rozhodnutiu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR. Informovala o tom hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

10.04.2020 19:22
debata (3)

Sudca pre prípravné konanie prepustil zo zadržania Lehala Horvátha z dôvodu porušenia základného ústavného práva, ktoré hovorí o tom, že do väzby možno vziať osobu iba zo zákonných dôvodov. Sudca sa vo svojom rozhodnutí odvolával aj na Dohovor o ochrane ľudských práv a základných slobôd.

„Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal proti nemu sťažnosť, o ktorej rozhodne Najvyšší súd SR 16. apríla,“ uzatvára stanovisko hovorkyňa.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali vo štvrtok (9. 4.) Lehela H., známeho ako „hrobára“ skupiny sátorovcov, tesne po tom, ako bol prepustený z vyšetrovacej väzby v Leopoldove.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #väzba #Špecializovaný trestný súd #sátorovci #hrobár