V stredu pokračuje pojednávanie s Kočnerom vo veci vraždy Jána Kuciaka

Pojednávanie vo veci vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej pokračuje v stredu (15. 4.) a vo štvrtok (16. 4.). TASR o tom informovala hovorkyňa Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) Katarína Kudjáková.

13.04.2020 09:08
debata (6)

Senát Ruženy Sabovej už bude súdiť iba troch z pôvodne piatich obvinených, a to Mariana Kočner, Alenu Zsuzsovej a Tomáša Szabóa.

Pôvodné termíny pojednávania sa v marci nekonali vzhľadom na pandemickú situáciu. Na stredajšom pojednávaní sa bude pokračovať v dokazovaní bez prítomnosti verejnosti s tým, že budú mať do pojednávacej miestnosti prístup okrem procesných strán iba vybrané médiá. Proces pokračuje po tom, ako minulý týždeň padol v kauze druhý rozsudok. Po Zoltánovi Andruskóovi, ktorého ŠTS odsúdil právoplatne na 15-ročný trest odňatia slobody, bol neprávoplatne odsúdený aj Miroslav Marček Ten sa priznal, že zastrelil Jána Kuciaka, Martinu Kušnírovú a koncom roku 2016 aj podnikateľa Petra Molnára. Za tieto vraždy ho senát ŠTS odsúdil na 23-ročný trest odňatia slobody, voči ktorému sa odvolal prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Juraj Novocký.

Zo zostávajúcich obvinených stojí pred súdom aj bratanec Miroslava Marčeka Tomáš Szabó. Ten mal podľa obžalobnej verzie ako bývalý policajt Miroslava Marčeka osloviť na vraždu novinára a na miesto činu ho aj odviesť. Z objednávky vraždy sú naďalej obžalovaní Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Ten si mal vraždu novinára objednať z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #Marian Kočner