Lehel Horváth alias Hrobár, spájaný s gangom sátorovcov, pôjde do väzby

Lehel Horváth, ktorý je spájaný s gangom sátorovcov a je obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podpory zločineckej skupiny, ako aj z viacerých vrážd, pôjde do väzby. Rozhodol o tom Najvyšší súd (NS) SR na štvrtkovom pojednávaní, zrušil tak rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS). Po skončení pojednávania o tom informoval jeho advokát Juraj Gavalec.

16.04.2020 16:17 , aktualizované: 17:04
debata (5)

„NS rozhodol s konečnou platnosťou, my to musíme akceptovať, aj to akceptujeme. Je tam ešte možnosť podať to na Ústavný súd SR,“ povedal Gavalec s tým, že sa o tejto možnosti ešte poradia.

Dôvodom vzatia obvineného do väzby bola podľa slov hovorkyne NS Alexandry Važanovej obava, že by mohol ujsť alebo sa skrývať, aby sa vyhol stíhaniu či trestu. Rovnako z dôvodu, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti. „Senát NS väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka nenahradil,“ doplnila.

Začiatkom apríla sudca pre prípravné konanie ŠTS v Banskej Bystrici nezobral Lehela Horvátha do väzby. Voči rozhodnutiu podal prokurátor sťažnosť.

Príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) zadržali Horvátha, známeho ako „hrobára“ skupiny sátorovcov, začiatkom apríla tesne po tom, ako bol prepustený z vyšetrovacej väzby v Leopoldove.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #sátorovci