Milada Nádašiová: Mnohí zúfalí pedikéri to vzdávajú

Pedikéri sú už dlhý čas bez príjmu a ich klienti bez pravidelného ošetrenia. Časť z nich zatvára prevádzky, ostatní žiadajú, aby mohli aspoň čiastočne poskytovať svoje služby.

17.04.2020 15:00
debata (66)

VIDEO: Prezidentka Slovenskej podologickej spoločnosti Nádašiová o tom, že mnohí zúfalí pedikéri to už vzdávajú.

Video

Slovenská podologická spoločnosť, ktorej prezidentkou je Ing. Milada Nádašiová zastupuje v prvom rade pedikérov.

Títo ľudia sú už vyše 5 týždňov bez príjmu, ale nejde len o nich. „Máme obrovské množstvo klientov, ktorí potrebujú pravidelnú pomoc, v tomto momente sú týždne bez pomoci. Ich stav sa postupne bude zhoršovať, dostanú sa na chirurgické ambulancie, ktoré ich v súčasnej situácii takisto kapacitne nebudú zvládať,“ hovorí podologička Nádašiová.

Zdôrazňuje, že malé pedikérske prevádzky majú neustále náklady, ktoré musia plniť bez ohľadu na to, že majú teraz zatvorené a ani s pomocou od štátu im neostanú peniaze na to, aby uživili svoje rodiny. „Už teraz nielen pozastavujú činnosť, ale zatvárajú prevádzky, rozpredávajú nábytok a všetok materiál, pretože táto situácia je pre nich likvidačná!“

Vo videu Ing. Milada Nádašiová hovorí o možných zvýšených hygienických štandardoch, ktoré je možné nastaviť v pedikérskych a podologických prevádzkach. „Žiadame aspoň o čiastočné otvorenie, sme ochotní rokovať, aj o zvýšených hygienických štandardoch a o ďalších možnostiach ako chrániť našich klientov,“ zdôrazňuje.

© Autorské práva vyhradené

66 debata chyba
Viac na túto tému: #chodidlá #pedikúra #Podológia