Šeliga: Poslali sme list Mikasovi, aby zvážil opatrenie týkajúce sa pendlerov

Strana Za ľudí poslala v utorok list hlavnému hygienikovi SR Jánovi Mikasovi, aby zvážil opatrenie týkajúce sa pendlerov. Test raz za 30 dní sa podľa podpredsedu strany Juraja Šeligu ukazuje ako opatrenie, ktoré je zbytočné.

21.04.2020 11:02
juraj šeliga Foto: ,
Na snímke podpredseda Národnej rady SR Juraj Šeliga (Za ľudí) počas 5. schôdze NR SR Bratislave 7. apríla 2020.
debata (46)

Dodal, že pridávať pendlerom ešte ďalšie povinnosti je nadbytočné. Verí, že hlavný hygienik, premiér Igor Matovič (OĽaNO), ako aj krízový štáb k tomu zaujmú stanovisko.

„Dnes prídete s testom a zajtra môžete byť nakazený,“ skonštatoval na utorkovej tlačovej konferencii Šeliga s tým, že sa na nich obracajú pendleri so svojimi problémami, zachytili tiež petíciu, ktorú podpísalo 10 000 ľudí.

Šeliga navrhuje, aby sa povinnosť dokazovania testom na nový koronavírus týkala len tých ľudí, ktorí žijú v zahraničí v obci, kde je zvýšená nákaza, respektíve ohnisko nákazy, uviedol vo svojom stanovisku.

Ústredný krízový štáb prijal opatrenie pre pendlerov preukázať sa negatívnym testom na nový koronavírus bez úhrady výdavkov zo strany štátu. Opatrenie má platiť od 1. mája.

Šeliga na tlačovej konferencii reagoval aj na to, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) od rána zasahuje v súvislosti s korupčnou trestnou činnosťou z prostredia Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR, ktorej šéfom bol Kajetán Kičura. Šeliga pripomenul, že Kičura bol osobným priateľom predsedu Smeru Roberta Fica a za jeho pôsobenia neostali v SŠHR pomôcky pre slovenských zdravotníkov, policajtov či hasičov. Reagoval tak na Ficove slová o tom, aby mu pripomenuli jeden škandál, ktorý mal on a jeho vláda.

Šeliga tiež spomenul 400 miliónov na mýtny tender či kauzy tzv. dépeháčkarov. „Máme ‚koronakrízu‘, ale to neznamená, že si nebudeme všímať ľudí, ktorí rozkrádajú tento štát,“ dodal.

46 debata chyba
Viac na túto tému: #Juraj Šeliga #Za ľudí #koronavírus #pendleri #Ján Mikas