Čaputová: Máme dlh voči planéte, je čas splatiť účty a chrániť prírodu

Ľudia majú dlh voči planéte, je čas splatiť svoje účty a prírodu chrániť. Uviedla to prezidentka SR Zuzana Čaputová na sociálnej sieti pri príležitosti Dňa Zeme.

22.04.2020 16:12
debata (18)

„Potrebuje dôkladnú a účinnú zmenu politík, spôsobu podnikania, výroby energie, dopravy a nakladania s prírodnými zdrojmi. Potrebujeme zlepšiť ochranu biodiverzity,“ povedala hlava štátu. Hovorí, že v pri príležitosti Dňa Zeme by si ľudia mali pripomenúť dôležitosť ochrany životného prostredia. „Deň, keď si máme uvedomiť, že sme prvou generáciou, ktorá následky svojich činov cíti na zmene klímy, a zrejme poslednou generáciou, ktorá s tým môže niečo urobiť,“ uviedla Čaputová.

Prezidentka podotkla, že ľudia k planéte stratili pokoru, cit pre mieru a správajú sa k nej ako k spotrebnému tovaru. Poškodenie kvality životného prostredia však podľa Čaputovej pocítia ľudia na vlastnom zdraví.

" Klimatická kríza a koronakríza nás učia niečo podobné aby sme prežili v zdraví, musíme nahradiť egoizmus spolupatričnosťou a záujmom o svet okolo nás," uviedla prezidentka.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #príroda #Deň Zeme #Zuzana Čaputová