Policajtom a hasičom dávajú obedy zadarmo

Hasiči, policajti, aj vojaci, ktorí pomáhajú s odberom vzoriek, strážia hranice alebo sú pri karanténnych centrách, dostávajú obedy zadarmo. Projekt pomoci rozbehla a aktuálne aj finančne zastrešuje Nadácia PORFIX.

28.04.2020 19:42
debata (6)

Do konca mája takto bude rozdistribuovaných takmer 14 tisíc obedov. Okrem pomoci silovým zložkám v ťažkej situácii má aj ekonomický rozmer. Jedlo pre ľudí v prvej línii boja proti COVID-19 totiž kupujú z lokálnych reštaurácií, ktorým takto pomáhajú prečkať ťažké obdobie, kedy majú znížené tržby. Organizačne projekt podporuje aj agentúra BE COOL.

„Rozhodli sme sa pomôcť policajtom, vojakom a hasičom, ktorí dnes svojou prácou chránia nás všetkých. Vieme, že musia byť v teréne a myslíme si, že aspoň jedno teplé jedlo denne im pomôže lepšie zvládať ich náročné úlohy,“ povedal Martin Kováč – predseda správnej rady Nadácie PORFIX a predseda predstavenstva spoločnosti PORFIX – pórobetón, a.s. „Zároveň sme hľadali spôsob, ako podporiť ľudí a ekonomiku v regiónoch, pretože zodpovedné firmy teraz musia ukázať, že im záleží na komunite. Preto jedlo v každom regióne kupujeme od lokálnych reštaurícií a aspoň z časti im tak pomáhame prekonať súčasnú krízu,“ dodal Peter Pukalovič, riaditeľ spoločnosti BE COOL.

Projekt bol v skúšobnej prevádzke spustený už v polovičke apríla pre Bratislavský kraj. Od 23. apríla sa rozšíril na celé Slovensko. Denne sa takto už distribuuje približne 360 obedov. S prípravou a rozvozom obedov pomáha v rámci celého Slovenska zatiaľ 13 prevádzok. „Sme hrdí, že môžeme byť prostredníctvom nadácii PORFIX a agentúry BECOOL nápomocný ľuďom, ktorí sa v tejto neľahkej dobe nachádzajú v prvej línii a tým zabezpečujú a predovšetkým chránia nie len naše hranice, ale aj všetkých obyvateľov Slovenska," hovorí o projekte majiteľ reštaurácie Alcatras+s Brodské Eduard Hesek.

Všetky obedy sú nateraz hradené Nadáciou PORFIX. Organizátori teraz hľadajú ďaľších partnerov, ktorí by sa chceli do projektu zapojiť a podporiť ho. Rovnako bude mať možnosť projekt podporiť aj verejnosť, prostredníctvom charitatívnej športovej akcie, ktorá sa pripravuje. Informácie o nej zverejnia organizátori v najbližších dňoch.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus