Hlavné pojednávanie v prípade Kuciakovej vraždy prerušili do štvrtka

Hlavné pojednávanie v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej prerušili do štvrtka 30. apríla. Pojednávať začne Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku opäť o 9.00 h.

29.04.2020 09:30 , aktualizované: 16:28
Marian Kočner Foto:
Hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, 29. apríla 2020. V Pezinku je z obžalovaných prítomný iba údajný objednávateľ Marian Kočner (uprostred)
debata (21)

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa v stredu na Špecializovanom trestnom súde čítali najmä znalecké posudky bez prítomnosti samotných znalcov. Na pojednávaní bol nový prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP), ako aj poškodení manželia Kuciakovci a Zlatica Kušnírová. Z obžalovaných bol prítomný iba Marian Kočner.

V stredu dopoludnia čítal prokurátor ÚŠP aj znalecké posudky o tom, ako boli získané kamerové záznamy z Veľkej Mače, kde žil Kuciak spolu s Kušnírovou. Samotné záznamy sa neprehrávali. Na súde sa taktiež čítal posudok k zámku na dverách v Kuciakovom dome. Z neho vyplynulo, že nebol zámok poškodený, čo sedí s výpoveďou neprávoplatne odsúdeného Miroslava Marčeka.

Prokurátor čítal aj posudky ku vražde podnikateľa Petra Molnára, ktorého mali podľa prokuratúry zavraždiť Tomáš Szabó a Miroslav Marček koncom roka 2016. Balistika, extrakcia dát z telefónov obžalovaných Miroslava Marčeka a Tomáša Szabóa a dvere na dome Petra Molnára boli predmetom posudkov.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Tomáš Szabó, Alena Zsuzsová a Marian Kočner. Posledne menovaný si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #vražda novinára Jána Kuciaka