Na Slovensku pribudol jeden nakazený, úmrtia žiadne. Otestovali 1450 ľudí

Na Slovensku, tak za včerajší deň pribudlo 1 450 testov, z toho 1 pozitívny človek. Otestovali 1 450 ľudí.

03.05.2020 09:55 , aktualizované: 11:34
debata (359)

VIDEO: Pozrite si, ako vyzerá testovanie na koronavírus v aute (zábery sú zo začiatku apríla z Galvaniho ulice v Bratislave).

Video

Informovalo o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na sociálnej sieti.

Počet pozitívne testovaných celkovo stúpol na 1408. Celkovo sa v SR vyliečilo už 619 pacientov, za včerajší deň pribudlo 11 vyliečených. Na JIS je sedem pacientov, na pľúcnej ventilácii jeden pacient.

S podozrením na COVID-19 je hospitalizovaných 95 pacientov.

Chorobe doteraz podľahlo 24 osôb.

Testovanie klientov v rimavskosobotskom domove dôchodcov výskyt koronavírusu nepotvrdilo

V rimavskosobotskom domove dôchodcov v sobotu otestovali 81 klientov na nový koronavírus. Výsledky boli u všetkých klientov negatívne, pre TASR to potvrdil regionálny hygienik a vedúci služobného úradu Regionálneho úradu verejného zdravotníctva Rimavská Sobota Dušan Béreš.

K plošnému testovaniu klientov pristúpili na základe pozitívneho testu jedného zo zamestnancov. „V stredu sme sa dozvedeli o pozitívne testovanej zamestnankyni. Okamžite sme prijali opatrenia a aj rozhodnutie, v rámci ktorého bolo nariadené testovanie klientov,“ priblížil.

Testovanie, ktoré realizovalo mobilná odberová skupina, prebehlo v sobotu. „Nerobili sme sa rýchlotesty, ale klasické testy na dôkaz ribonukleovej kyseliny koronavírusu, všetky boli negatívne,“ dodal Béreš.

359 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19