Otvárajú sa terasy aj kostoly. Prečítajte si nové pravidlá pre prevádzky

Od šiestej hodiny v stredu 6. mája sa začína druhá a tretia fáza otvárania ekonomiky. Zelenú dostali knižnice, taxikári, kaderníctva, vonkajšie priestory zoologických a botanických záhrad. Stále platí povinnosť nosiť rúška, pravidelná dezinfekcia či vyhradené hodiny pre seniorov.

05.05.2020 22:36
debata (125)

VIDEO: Po dlhom čase mohla aj IKEA otvoriť svoj obchodný dom v Bratislave. Záujem o nákupy bol veľký.

Video

V obchodných centrách už môžu byť okrem predajní potravín, drogérií či lekární otvorené aj predajne novín a tlačovín.

Pravidlá, platné od stredy 6. 5. 2020 – stiahnite si

Pravidlá, platné pre prevádzky:

prevádzky.rtf (textové editory) / prevádzky.pdf (pdf súbor)

Pravidlá pre bohoslužby:

bohoslužby.rtf (textové editory) / bohoslužby.pdf (pdf súbor)

Otvárajú sa kúpele, privítať však môžu len hostí, ktorým liečebný pobyt navrhol lekár. V prevádzkach verejného stravovania hostia môžu ísť na toaletu, ale nesmú sa zdržiavať vo vnútorných priestoroch. Otvorené sú však vonkajšie priestory, tzv. terasy. Medzi stolmi musia byť najmenej dvojmetrové odstupy, pričom po každom zákazníkovi sa musia dezinfikovať. Najťažšie to však zrejme budú mať taxikári a prevádzkovatelia autoškôl.

Taxikári musia mať oddelený priestor medzi vodičom a pasažiermi. Po každom zákazníkovi musí vodič absolvovať pätnásťminútovú prestávku, dezinfikovať priestor pre klientov. Nesmie byť zapnutá klimatizácia.

Dezinfekcia a pätnásťminútová prestávka platí aj pri výcviku vedenia vozidla v autoškolách. Pri vstupe do kostola musí byť dezinfekcia alebo jednorazové rukavice. Platí, že medzi veriacimi musí byť dvojmetrový odstup, odporúča sa nespievať, len recitovať. V nedeľu by sa mali usporadúvať bohoslužby osobitne pre seniorov nad 65 rokov a ľudí v rizikových skupinách.

VIDEO: Bratislavská ZOO sa otvára pre návštevníkov.

Video
125 debata chyba
Viac na túto tému: #ekonomika #koronavírus