V dome našli zastreleného otca s päťročným synom

Veľká tragédia sa stala v rodinnom dome v Točnici neďaleko Lučenca. Mŕtveho staršieho muža a malého chlapca našli v stredu popoludní ich príbuzní. Na tele mali stopy po strelách.

13.05.2020 15:40
debata (50)

Mimoriadne smutná udalosť „zamávala“ celou dedinou. „Všetci o tom hovoria, ale nikto si nevie vysvetliť, čo sa mohlo stať. Isté je, že v dome našli zastreleného 57-ročného Jozefa a jeho 5-ročného synčeka Maximiliána,“ povedal pre Pravdu jeden z miestnych s tým, že na mieste krátko na to prišli policajti a záchranári. „Žiaľ, už sa im nedalo pomôcť,“ podotkol.

Nebohý muž sa vraj s partnerkou prisťahoval do Točnice, kde si postavili dom, pred ôsmimi rokmi. „Navonok viedli usporiadaný život, nehádali sa. On bol ako bývalý policajt na výsluhovom dôchodku, vo voľnom čase sa venoval včelárstvu. Jeho žena je ekonómka. Obidvaja boli rozvedení a deti mali aj z predchádzajúcich manželstiev,“ vysvetlil ich sused. Nemyslí si, že ako expolicajt mohol mať Jozef nejakých nepriateľov. „O ničom takom neviem. Netuším, čo sa tam odohralo a kto mohol strieľať. Rozpráva sa kadečo, ale jedna z možností je, že Jozef zastrelil seba aj chlapca,“ doplnil.

Tragickú udalosť potvrdila aj banskobystrická policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. „V rodinnom dome boli so strelnými poraneniami dve osoby, v jednom prípade išlo o maloleté dieťa. Oznámenie o tom sme prijali krátko popoludní,“ uviedla s tým, že na miesto bol vyslaný tím kriminalistov. „Vzhľadom na to, že ide o veľmi citlivý prípad, podrobnosti poskytovať nebudeme,“ povedala hovorkyňa.

50 debata chyba
Viac na túto tému: #lučenec