Prezidentka symbolicky poďakovala tisíckam ľudí rôznych profesií

Podľa prezidentky Zuzany Čaputovej zvládlo Slovensko pandémiu koronavírusu veľmi dobre, hoci úplne na ňu nebola pripravená žiadna krajina na svete. Dôležité preto podľa nej bolo skoré prijatie striktných opatrení a veľmi zodpovedný prístup obyvateľov Slovenska. Prezidentka to dnes vyhlásila pri príležitosti návštevy Fakultnej nemocnici v Trnave.

15.05.2020 19:24
Hlohovec Čaputová koronavírus Foto: ,
Na snímke vpravo prezidentka Zuzana Čaputová odovzdáva ružu a darček ako poďakovanie zamestnankyni Domova sociálnych služieb Harmónia. 15.5.2020
debata (58)

Symbolicky som navštívila a poďakovala len zopár ľuďom, no moje poďakovanie prostredníctvom nich patrí celým profesiám od predavačiek, učiteľov, policajtov, hasičov, až po zdravotníkov, záchranárov či lekárov. Ich počet si ani netrúfam odhadnúť, no sú to tisícky ľudí a množstvo profesií, vďaka ktorým sme mali zabezpečené aj v čase pandémie všetky služby, povedala prezidentka počas návštevy Základnej školy s materskou školou v obci Slepčany v okrese Zlaté Moravce.

Prezidentka sa podľa vlastných slov stretáva v období boja s koronavírusom s obrovskou tvorivosťou a nasadením ľudí. Ocenila pritom aj podnikateľské prostredie, ktoré promptne zareagovalo na novú situáciu. Nielen finančnou podporou, ale aj tým, že dokázali preorientovať svoju výrobu či distribúciu svojich tovarov a služieb voči ľudom, povedala Čaputová, ktorá zároveň vyzdvihla prácu slovenských vedcov. Tým sa podarilo vyrobiť testy z vlastnej produkcie, ktoré pomôžu pri odhaľovaní prítomnosti koronavírusu.

58 debata chyba
Viac na túto tému: #Slovensko #Zuzana Čaputová #koronavírus