Hlavný orgán WHO prijal rezolúciu na vyšetrenie reakcie na pandémiu

Svetové zdravotnícke zhromaždenie, ktoré je hlavným orgánom WHO schválilo rezolciu, ktorá požaduje nezávislé a nestranné vyšetrenie svetovej reakcie na pandémiu Covidu-19. Nemecká kancelárka Angela Merkelová a lídri krajín V4 sa zhodli, že majú rovnaký záujem na postupnom rušení obmedzení a kontrol na hraniciach, hneď ako to vývoj koronavírusovej pandémie dovolí. Česko eviduje najvyšší denný prírastok prípadov koronavírusu za mesiac. Dianie sledujeme online.

19.05.2020 06:06 , aktualizované: 22:55
debata (130)

22:55 Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov v utorok vyhlásil, že ruská armáda momentálne v súvislosti s koronavírusovou pandémiou neplánuje žiadne vojenské cvičenia pri hraniciach členských štátov NATO. Informovala o tom agentúra DPA. Šéf ruskej diplomacie ďalej dodal, že ruské ozbrojené sily plánujú celkovo znížiť počet vojenských cvičení.

22:17 Irak znovu zavedie úplný zákaz vychádzania a premávky vozidiel počas sviatku prerušenia pôstu (íd al-fitr), ktorým sa končí pôstny mesiac ramadán. Vyplýva to z utorňajšieho vyhlásenia irackej vlády, informuje spravodajská televízia CNN. Zákaz bude platiť od nedele 24. mája do štvrtka 28. mája. Irak od začiatku ramadánu čiastočne zmiernil zákaz vychádzania, ktorý v súčasnosti platí od 17.00 h do 05.00 h miestneho času.

21:43 Holandsko otvorí od 1. júna školy a s istými obmedzeniami aj múzeá, divadlá, kiná, reštaurácie a kaviarne. Oznámil to v utorok v Haagu holandský premiér Mark Rutte, píše agentúra DPA. Stredné školy sa otvoria 2. júna a základné 8. júna, spresnila agentúra Reuters.

20:39 Rusko v utorok odmietlo kritiku administratívy amerického prezidenta Donalda Trumpa na adresu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) za spôsob, akým táto agentúra OSN reagovala na prepuknutie pandémie nového druhu koronavírusu SARS-CoV-2. S odvolaním sa na vyhlásenie námestníka ruského ministra zahraničných vecí Sergeja Riabkova o tom informovala agentúra AFP. „Áno, sú možnosti ako jej fungovanie zlepšiť a my sme pripravení, tak ako aj predtým, aktívne sa na tomto procese podieľať. Sme však proti tomu, aby sa všetko zničilo pre politické, prípadne geopolitické záujmy USA alebo skupiny krajín na čele so Spojenými štátmi,“ uviedol Riabkov po stretnutí s predstaviteľmi vládnucej strany Jednotné Rusko.

Ďalej zdôraznil, že nič, čo sa týka šírenia nového koronavírusu, by nemalo byť zneužívané na politické účely. Americký prezident Donald Trump v pondelok pohrozil trvalým zastavením financovania WHO zo strany Spojených štátov, pokiaľ v jej práci do 30 dní nedôjde k „podstatným zlepšeniam“.

20:25 Taliansko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín 162 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus, čím sa celkový počet obetí zvýšil na 32 169. Ide o opätovný nárast oproti 99 úmrtiam hláseným v pondelok, informuje s odvolaním sa na najnovšie údaje civilnej ochrany denník The Guardian. V Taliansku za uvedený čas pribudlo aj 813 nových prípadov nákazy. Aj toto číslo je výrazne vyššie ako predošlý denný prírastok, ktorý bol 451 nakazených. Vyše polovicu z najnovších prípadov zaznamenali v najviac postihnutom Lombardsku. V Taliansku sa od pondelka v rámci uvoľňovania opatrení mohli znovu otvoriť reštaurácie, bary, múzeá, knižnice a väčšina obchodov. Občania však aj naďalej musia dodržiavať odstup.

20:20 Švédsko, ktoré zvolilo v boji proti pandémii nového koronavírusu liberálnejšiu stratégiu ako ostatné európske štáty, zaznamenalo za uplynulých sedem dní najviac úmrtí na ochorenie COVID-19 v prepočte na jedného obyvateľa. Informovala o tom v utorok agentúra Reuters s odvolaním sa na údaje zverejnené na webovej stránke Ourworldinsata.org.

Zatiaľ čo počet úmrtí v krajine klesá, Švédsko evidovalo počas siedmich dní v priemere 6,25 úmrtia na milión obyvateľov za deň – najviac v Európe. Za Švédskom nasledovala Británia s 5,75 úmrtiami na milión obyvateľov.

19:55 Úrady v stredočínskom meste Wu-chan v rámci plošného testovania obyvateľstva otestovali za týždeň viac ako jeden milión ľudí. V utorok o tom informovala televízia CNN. Veľkomesto Wu-chan začalo minulý týždeň plošne testovať svojich obyvateľov po tom, ako miestne úrady v oblasti zaznamenali aj napriek 76 dní trvajúcim karanténnym opatreniam niekoľko nových prípadov komunitného prenosu nákazy. Od 12. mája vo Wu-chane vykonali viac ako 1,3 milióna testov, z toho 467-tisíc v pondelok.

19:26 Španielsko zaznamenalo za uplynulých 24 hodín len 93 nových úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré spôsobuje nový koronavírus. Z tejto krajiny tak už tretí deň po sebe hlásia menej ako 100 nových obetí, informuje denník The Guardian s odvolaním sa na najnovšie údaje tamojšieho ministerstva zdravotníctva. Guardian však zároveň upozorňuje, že väčšinu nových úmrtí zaznamenali v niektorých z koronavírusom najviac postihnutých oblastí, a to v autonómnom spoločenstve Madrid (31), v Katalánsku (25) a tiež v autonómnom spoločenstve Kastília a León (7). Do španielskych nemocníc prijali v ostatných 24 hodinách 166 nových pacientov s ochorením COVID-19, z toho 67 v Madride a 38 v Katalánsku.

18:40 Spojené štáty a Kanada sa rozhodli predĺžiť platnosť dohody o uzatvorení spoločných hraníc pre iné než nevyhnutné cesty do 21. júna. Ide o opatrenie, cieľom ktorého je zabrániť šíreniu nového druhu koronavírusu SARS-CoV-2. S odvolaním sa na nemenovaný zdroj z prostredia kanadskej administratívy o tom v utorok informovala agentúra AP. Zdroj, ktorý nechcel byť menovaný, potvrdil, že dohoda, ktorej platnosť mala skončiť tento týždeň, bude predĺžená. Hoci americký prezident Donald Trump vyhlasuje, že USA a Kanada zvládajú koronavírusovú pandémiu dobre, mnohí Kanaďania sa podľa AP opätovného otvorenia hraníc so svojím južným susedom obávajú.

18:08 Francúzske úrady zatvorili pre podozrenia zo šírenia nového koronavírusu 70 škôl. V priestoroch škôl však nebol od ich opätovného otvorenia zaznamenaný nový prípad ochorenia COVID-19, informovala v utorok televízia CNN s odvolaním sa na francúzske ministerstvo školstva. Zatvorenie škôl ministerstvo zdôvodnilo tým, že podozrenia na ochorenie COVID-19 evidujeme v ich širšom okolí. „Ak si napríklad vezmeme mesto Sens, 25 zo 70 škôl sme uzavreli práve v tomto meste, keďže sme v ňom zaznamenali jeden nový prípad (ochorenia COVID-19),“ tvrdí ministerstvo.

17:37 Výsledky testovania zamestnancov a klientov liptovskomiku­lášskeho zariadenia pre seniorov a domova sociálnych služieb na ochorenie Covid-19 sú negatívne. Informovala o tom hovorkyňa mesta Liptovský Mikuláš Viktória Čapčíková s tým, že zariadenie má aktuálne 26 zamestnancov a 43 klientov. Rýchlotesty zo štátnych hmotných rezerv použili aj v mestskom komunitnom centre a v nocľahárni v osade Hlboké. „Žiadny z 12 zamestnancov a 12 klientov nebol pozitívne testovaný na Covid-19,“ dodala Čapčíková. (tasr)

17:07 Tisíce kuvajtských mužov sa s ťažkosťami snažia rozdeliť svoj čas medzi viaceré manželky, ak žijú v rôznych domácnostiach. V tejto moslimskej krajine ležiacej v oblasti Perzského zálivu totiž platia prísne obmedzenia pohybu, aby sa zabránilo šíreniu koronavírusu, napísala v utorok agentúra AFP.

Jedným z takýchto o mužov je aj 45-ročný Abú Usmán. „Môj život je teraz zložitý,“ povedal agentúre AFP Abú Usmán, ktorý má desať detí s dvoma ženami. „Neustále sa pohybujem medzi nimi,“ dodal a zdôraznil, že nikdy by si nevybral len jednu z nich. Kuvajt bohatý na ropu zaviedol v boji proti šíreniu koronavírusu jedny z najprísnejších opatrení v oblasti Perzského zálivu. V krajine sa zatiaľ nakazilo vyše 15-tisíc ľudí a pandémia si tam vyžiadala 118 ľudských životov.

16:24 Vyššie letné teploty pandémiu nového koronavírusu SARS-CoV-2 nezastavia. Ako totiž vyplýva zo štúdie vedcov z univerzity v Princetone v americkom štáte New Jersey zverejnenej v odbornom časopise Science, horúčavy a zvýšená vlhkosť ovzdušia ovplyvňujú šírenie koronavírusu len v malej miere. Informoval o tom na svojej stránke rakúsky verejnoprávny telerozhlas ORF.

Vplyv klimatických podmienok na pôvodcu nového koronavírusu je malý, tvrdí tím výskumníkov na čele s environmenta­listkou Rachel Bakerovou. (Celá štúdia tu)

16:14 Vyše polovica Belgičanov, ktorí boli pozitívne testovaní na ochorenie Covid-19, je presvedčená alebo má silné podozrenie, že najpravdepodob­nejšie sa nakazila na svojom pracovisku. Vyplýva to z výsledkov prieskumu Antverpskej univerzity, o ktorom v utorok informovala agentúra Belga. Väčšina z tých, ktorí sa domnievajú, že mohli byť nakazení počas výkonu svojej práce, je zamestnaná v oblasti zdravotníctva.

15:28 Európska únia podporuje Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO) a mnohostranné úsilie v rámci boja proti pandémii nového koronavírusu. Hovorkyňa Európskej komisie to uviedla v utorok po tom, čo americký prezident Donald Trump pohrozil zmrazením financovania WHO.

15:15 Svetové zdravotnícke zhromaždenie, ktoré je hlavným orgánom Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO), dnes schválilo rezolúciu z dielne Európskej únie, ktorá požaduje nezávislé a nestranné vyšetrenie svetovej reakcie na pandémiu Covidu-19. Proti prijatiu rezolúcie sa nepostavila žiadna zo 194 členských krajín WHO, medzi ktorými sú aj USA a Čína, informovala agentúra AFP.

Schválený text pripravila Európska únia, už pred schválením ho ale podporila viac ako stovka ďalších členských krajín WHO vrátane Austrálie, Číny, Indie, Japonska, Južnej Kórey, Ruska, Británie či Kanady. Text žiada „nestranné, nezávislé a kompletné“ vyšetrenie medzinárodnej reakcie na pandémiu, ktorú koordinovala WHO.

15:10 Počet prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 sa v afrických krajinách za uplynulých 24 hodín zvýšil o 2538 a dosiahol 86 721. Vyplýva to z najnovších údajov regionálneho úradu Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) pre Afriku.

14:19 Chorvátsko sa chce v júni dohodnúť na otvorení hraníc pre turistov s piatimi európskymi krajinami vrátane Slovenska. Podľa denníka Jutarnji List je pravdepodobné, že začiatkom júna Chorvátsko uzavrie dohody o uvoľnení cestovania s Maďarskom, Rakúskom, Českom a Slovenskom. Nemecko by malo nasledovať v polovici júna.

14:18 Premiéri Českej republiky, Slovenska, Poľska a Maďarska sa v júni fyzicky zídu v Brne, aby zladili pozície pred rokovaním Európskej rady. V utorok sa na tom dohodli pri videokonferencii, uviedol český predseda vlády Andrej Babiš. Informoval o tom spravodajský portál ČT24. Bude to prvé osobné stretnutie lídrov krajín Vyšehradskej štvorky od vypuknutia koronavírusovej pandémie.

14:13 Takmer o polovicu klesol v Rakúsku od zavedenia karanténnych opatrení v polovici marca počet hlásených trestných činov. Na tlačovej konferencii o tom dnes informoval minister vnútra Karl Nehammer. Kriminalita sa podľa polície presunula na internet. Celkom klesol počet hlásených trestných činov od polovice marca do začiatku mája v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka o 46,4 percenta. Kým vlani v tomto období zaznamenali rakúski policajti 52 618 nahlásených trestných činov, tento rok ich bolo 28 208.

Najviac ubudlo vreckových krádeží, krádeží automobilov a vlámaní. V uplynulých týždňoch boli podľa riaditeľa kriminálnej polície Gerharda Langa niektoré dni, kedy policajti v celom Rakúsku neprijali jediné oznámenie o vlámanie. Násilných trestných činov ubudlo o viac ako tretinu. S postupným uvoľňovaním opatrení, ktoré Rakúsko začalo v polovici apríla, však začala kriminalita opäť stúpať.

14:08 Maďarská opozičná strana Demokratická koalícia (DK) v utorok v parlamente ostro kritizovala vládu premiéra Viktora Orbána za to, že v čase pandémie koronavírusu finančne zanedbáva zdravotníctvo. Zástupca predsedu parlamentnej frakcie DK Gergely Arató pripomenul, že na milión obyvateľov pripadá v Maďarsku 46 obetí ochorenia Covid-19, v Českej republike 28, v Poľsku 24 a na Slovensku iba päť.

Podľa internetovej stránky komerčnej televízie ATV opozičný poslanec podotkol, že za túto nepriaznivú úmrtnosť v porovnaní s krajinami tohto regiónu nenesú zodpovednosť maďarskí zdravotníci, ale tí, ktorí v uplynulých desiatich rokoch nechali zdravotníctvo takto zdevastovať. „Nemocnice sa dostali neskoro k ochranným prostriedkom a netestovalo sa dostatok,“ zdôraznil Arató.

14:03 Európska komisia (EK) v utorok oznámila, že zmobilizovala ďalších 122 miliónov eur zo svojho výskumného a inovačného programu Horizont 2020 na výskum nového typu koronavírusu. Uvedená výzva pre európskych vedcov a výskumníkov je súčasťou záväzku EK poskytnúť 1,4 miliardy eur pre iniciatívu globálnej reakcie na pandémiu koronavírusu, ktorú 4. mája pomohla spustiť šéfka exekutívy EÚ Ursula von der Leyenová.

13:52 Nemecká kancelárka Angela Merkelová a lídri krajín Vyšehradskej štvorky (V4) sa v utorok zhodli, že majú rovnaký záujem na postupnom rušení obmedzení a kontrol na hraniciach, hneď ako to vývoj koronavírusovej pandémie dovolí. Informovala o tom agentúra Reuters.

13:30 Slovensko spúšťa dobrovoľnú inteligentnú karanténu cez mobilnú aplikáciu. Oznámil to na tlačovom brífingu minister vnútra Roman Mikulec. Verí, že po jej zavedení sa uvoľní veľa miest v karanténnych zariadeniach. (Viac tu)

13:18 Slovinsko od utorka povoľuje chorvátskym občanom vstúpiť na svoje územie bez následnej karantény alebo izolácie z dôvodu pandémie koronavírusu a ochorenia Covid-19. Informovali o tom tlačové agentúry STA a DPA.

12:49 Ruský premiér Michail Mišustin sa po vyliečení z ochorenia Covid-19 vracia do práce. Jeho návrat do čela vlády vyplýva z nariadenia prezidenta Vladimira Putina, ktoré bolo dnes zverejnené na webe Kremľa.

Krízový štáb informoval, že v krajine sa počet doteraz potvrdených prípadov nákazy koronavírusom priblížil k hranici 300-tisíc. Denný prírastok úmrtí pacientov sa v pondelok oproti nedeli zvýšil z 91 na 115, uzdravilo sa ale rekordných takmer šesť tisíc pacientov s koronavírusom.

12:42 Koronavírusu SARS-CoV-2 podľahlo v Británii najmenej 42 990 ľudí. Vyplýva to z bilancie tlačovej agentúry Reuters vychádzajúcej z údajov britského štatistického úradu, ktoré boli k dispozícii v utorok. Údaj zahŕňa úmrtia zo všetkých štyroch krajín Spojeného kráľovstva: Anglicka, Walesu, Škótska a Severného Írska.

12:32 V mjanmarskom Jakchainskom štáte ohlásili z noci na utorok prvý prípad nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na oznámenie mjanmarského ministerstva zdravotníctva.

Prvým potvrdeným prípadom je 35-ročný muž, ktorý sa nedávno vrátil z Malajzie a momentálne sa nachádza v karanténe v pobrežnom meste Thandwe. Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v marci varovala, že utečenecké tábory v Jakchainskom štáte sú vysoko rizikové miesta na šírenie koronavírusového ochorenia.

12:27 Medzi pacientmi hospitalizovanými s ochorením Covid-19 vo vážnom stave sa môžu objavovať delírium a zmätenosť. Naznačuje to nová štúdia zverejnená v odbornom časopise The Lancet. Riziko podľa vedcov zvyšuje dlhý pobyt na jednotke intenzívnej starostlivosti a tiež pripojenie na umelú pľúcnu ventiláciu.

12:24 Singapur sa ospravedlnil viac ako 350 ľuďom, ktorým zdravotnícke úrady chybne poslali správu o pozitívnom teste na koronavírus. Informovala o tom v utorok agentúra AFP. Úrady správy odoslali v priebehu víkendu. Príčinou bola technická chyba, uviedlo ministerstvo zdravotníctva v pondelok neskoro večer.

12:23 Americká biotechnologická spoločnosť Moderna informovala o prvých náznakoch, že vakcína primäla imunitný systém človeka bojovať s koronavírusom. (Viac tu)

12:21 Čínska vláda ponúka farmárom finančnú hotovosť za to, že sa vzdajú chovu exotických zvierat. Narastá totiž tlak, aby Peking zasahoval proti ilegálnemu obchodu s divými zvieratami, ktorému sa pripisuje vina za vypuknutie nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. V utorok o tom informovala tlačová agentúra AFP. Čínske úrady prvýkrát prisľúbili, že vyplatia chovateľov exotických zvierat – snažia sa tak odstrániť zakorenený zvyk, oznámili aktivisti za práva zvierat.

12:12 Bratislavské Nové Mesto sa, podobne ako ďalšie bratislavské mestské časti či iné samosprávy, pripravuje na veľkú zmenu rozpočtu v súvislosti s dosahmi pandémie koronavírusu. Poslanecký zbor by sa tým mal zaoberať na septembrovom rokovaní, starosta Rudolf Kusý však verí, že materiál s rozpočtovými opatreniami bude predložený na zasadnutie zastupiteľstva už v júni. Uviedol to v utorok na rokovaní miestnych poslancov.

10:50 V Nemecku zaznamenali za posledných 24 hodín 513 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2. Celkovo tak v krajine evidujú už 175 210 infiko­vaných. Vyplýva to z najnovších údajov Inštitút Roberta Kocha (RKI), o ktorých v utorok informovala agentúra Reuters. V Nemecku za tento čas pribudlo aj 72 úmrtí na ochorenie COVID-19, ktoré koronavírus spôsobuje. V krajine tak dosiaľ celkovo zaevidovali už 8 007 úmrtí.

10:25 V Maďarsku pribudlo za uplynulých 24 hodín 21 potvrdených prípadov koronavírusu a na ochorenie COVID-19 zomrelo ďalších päť starších pacientov trpiacich na chronické ochorenia, uviedol v utorok krízový štáb na svojej stránke koronavirus.gov.hu. Celkový počet potvrdených prípadov infekcie koronavírusom stúpol na 3556 a obetí na 467

9:58 Počet potvrdených prípadov koronavírusu v Česku stúpol o 111 na celkových 8 586. Ide o najvyšší denný počet od 21. apríla. Vyliečilo sa 5641 osôb, počet obetí je stále 297. S odvolaním sa na web ministerstva zdravotníctva o tom v utorok informoval spravodajský portál Novinky.cz. V ČR sa v pondelok o polnoci po 66 dňoch skončil núdzový stav.

9:35 V pondelok na Slovensku nepribudol žiadny nový prípad ochorenia COVID-19. Laboratóriá vykonali 2041 testov. Viac v tomto článku.

8:39 Čína zaznamenala v utorok sedem nových prípadov nákazy koronavírusom za uplynulých 24 hodín. Južná Kórea hlási 13 nových prípadov, píše agentúra AP. Tri z nových čínskych prípadov pochádzajú zo zahraničia. V Číne zostáva v dôsledku koronavírusu v nemocniciach 85 pacientov, 392 je pod dohľadom v izolácií, pričom úrady ich považujú za potenciálne prípady nákazy. Denný počet nových prípadov v Južnej Kórei sa po miernom náraste z prvej polovice mája opäť znižuje.

7:57 Španielsko zaregistrovalo za uplynulých 24 hodín 59 úmrtí pacientov s ochorením COVID-19, čo je najnižší denný nárast za uplynulé dva mesiace. Od vypuknutia pandémie v krajine celkovo zomrelo 27 709 ľudí a 231 606 sa vírusom nakazilo, pričom za uplynulý deň ich pribudlo 285.

7:40 Americký prezident Donald Trump oznámil, že už niekoľko dní berie isté antimalarikum v snahe zmierniť zdravotné ťažkosti, ak by sa nakazil koronavírusom. Účinnosť lieku na liečbu COVIDU-19 sa pritom doteraz nepreukázala, ako pripomenula agentúra AP. Šéf Bieleho domu si myslí, že daný liek je účinný, pretože v tejto súvislosti dostáva „veľa pozitívnych telefonátov“. Trump novinárom oznámil, že „zhruba týždeň a pol“ každý deň berie antimalarikum hydroxychlorochín a zinkový doplnok stravy. Dodal, že lekár Bieleho domu mu užívanie antimalariká nepredpísal, prípravok si vraj Trump sám vyžiadal. „Začal som to brať, pretože si myslím, že je to dobré,“ povedal Trump. „Počul som veľa dobrých príbehov,“ doplnil.

6:55 Americký prezident Donald Trump pohrozil trvalým zastavením amerického financovania Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) a prehodnotením členstva USA. Trump uviedol, že ak sa WHO do 30 dní nezaviaže k výrazným zlepšeniam, premení dočasné zmrazenie amerického financovania organizácie na trvalé a prehodnotí členstvo Spojených štátov. Podľa Trumpa WHO musí preukázať nezávislosť na Číne. V tejto súvislosti šéf Bieleho domu poznamenal, že jeho vláda o reformách rokuje so šéfom WHO.

6:00 Niekoľko rôznych rokovaní o ceste z kooronavírusovej krízy čaká v utorok predstaviteľov európskych krajín. Premiéri Vyšehradskej štvorky (Česko, Slovensko, Poľsko, Maďarsko) budú predovšetkým o spoločnom boji proti pandémii hovoriť prostredníctvom videospojení s nemeckou kancelárkou Angelou Merkelovou. Šéfovia vlád Bulharska, Rumunska, Grécka a Srbska sa zase pri svojej videokonferencii chcú baviť hlavne o otváraní hraníc pred letnou turistickou sezónou. Diaľkové rokovania o následkoch koronavírusového výpadku čakajú ministrov financií a kultúry Európskej únie.

Videosummit Merkelovej je náhradou za vrcholné rokovania, ktoré lídri plánovali v rámci českého predsedníctva višegrádskej skupiny. Popri pandémii sa má hovoriť aj o európskej ekonomike, regionálnej spolupráci a zahraničnej politike.

Podporou ekonomík zasiahnutých koronavirovým výpadkom sa v utorok budú zaoberať únijní ministri financií. Diskutovať chcú o realizácii doteraz schváleného balíka pomoci vo výške 540 miliárd eur, rovnako ako aj o očakávanom fonde na oživenie ekonomík, ktorého návrh má Európska komisia predstaviť budúcu stredu.


Koronavírus: Užitočné informácie, rady a tipy

130 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus