Generálny riaditeľ NÚDCH Kužela končí vo funkcii

Generálny riaditeľ Národného ústavu detských chorôb (NÚDCH) Ladislav Kužela končí vo funkcii. TASR to potvrdila hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová. NÚDCH je najväčšia detská nemocnica na Slovensku.

28.05.2020 21:10
NÚDCH ladislav kužela Foto: ,
Ladislav Kužela, 21. apríl 2020.
debata (29)

Odvolanie riaditeľov nemocníc odôvodňuje minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO) stratou jeho dôvery. Minister sa postupne oboznamuje s prácou manažmentu jednotlivých nemocníc a s ich hospodárskymi výsledkami. „Faktom je, že štátne nemocnice za minulý rok dosiahli nové rekordné zadlženie, viac ako 177 miliónov eur,“ skonštatovala Eliášová s tým, že na uvoľnené pozície budú dočasne menovaní manažéri a medicínski riaditelia s „nulovou toleranciou ku korupcii“. O tom, kto bude poverený vedením NÚDCH, bude rezort zdravotníctva informovať v piatok (29. 5.).

Informáciu potvrdil aj Kužela, ktorý vo štvrtok napísal ďakovný list novinárom. Odvolanie podľa neho vedeniu nemocnice nevysvetlili. „Nejdem sa obhajovať a rozhodnutie, samozrejme, prijímam. Naše výsledky ste mohli vidieť sami,“ uviedol v liste Kužela. „Záverečný účet je pre nás dôležitý od vás a nie od politikov,“ povedal s tým, že končí celé vedenie.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #NÚDCH