Kollára potvrdili vo funkcii predsedu hnutia

Post predsedu hnutia Sme rodina potvrdil Boris Kollár. Členovia hnutia ho zvolili na sobotnom sneme v Bratislave. Protikandidáta Kollár nemal.

06.06.2020 12:16 , aktualizované: 13:28
kollár Snem Sme Rodina Foto: ,
Na snímke zľava podpredseda hnutia Sme rodina Milan Krajniak a opätovne zvolený predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár si podávajú ruky počas snemu hnutia v Bratislave, 6. jún 2020.
debata (15)

Kollár vo svojom príhovore na začiatku snemu poďakoval členom hnutia za ich nasadenie vo voľbách. Pripomenul tiež, že hnutie oproti parlamentným voľbám v roku 2016 „išlo hore o dve percentá“. „Umlčali sme všetky hlasy, ktoré vraveli, že sme strana len na jedno použitie,“ poznamenal Kollár.

Skonštatoval, že hnutie je stabilným prvkom v koalícii a tiež na parlamentnej scéne. Na to sa podľa Kollára môže spoľahnúť aj premiér. „U nás v strane neprebiehajú žiadne boje o moc, žiadne štiepenie, žiadne nenaplnenie politických ambícií,“ poznamenal s tým, že hnutie sa „neštiepi, ale je pevné ako jedna skala“.

Kollár tiež povedal, že je dôležité, aby politické strany a hnutia boli teraz konsolidované, pretože prichádza ekonomická kríza spôsobená pandémiou nového koronavírusu. Mali by tiež viac času sústrediť na pomoc ľudom, a nie na boj v strane, skonštatoval.

Za podpredsedov hnutia boli opätovne zvolení Milan Krajniak, Peter Pčolinský, Petra Krištúfková a Jozef Vašuta. Novým podpredsedom sa stal Jozef Lukáč. Generálnou manažérkou sa stala Marcela Kulifajová. Všetci boli zvolení jednohlasne.

Hnutie Sme rodina sa vo voľbách do NR SR z 29. februára umiestnilo na treťom mieste so ziskom 8,24 percenta hlasov. Spolu s hnutím Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) a stranami Sloboda a Solidarita (SaS) a Za ľudí vytvorili vládnu koalíciu, v ktorej hnutiu Sme rodina po koaličných rokovaniach pripadli tri vládne posty. Milan Krajniak obsadil funkciu ministra práce, sociálnych vecí a rodiny, Andrej Doležal sa stal ministrom dopravy a výstavby a Štefan Holý bol vymenovaný do funkcie podpredsedu vlády pre legislatívu a strategické plánovanie.

Voľba predsedu prebehla aj u hnutia Progresívne Slovensko. Novou predsedníčkou PS sa stala Irena Bihariová.

15 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Sme rodina