Erózia násypu pri Jarovciach nebude mať vplyv na jeho integritu, tvrdí zhotoviteľ

Na násype pri Jarovciach v rámci budovanej diaľnice D4 došlo k erózii, nebude to však mať vplyv na jeho integritu. V stanovisku pre TASR to uviedla spoločnosť D4R7 Construction, ktorá je hlavným zhotoviteľom projektu nultého bratislavského obchvatu.

16.06.2020 21:54
debata (1)

„Áno, môžeme potvrdiť, že došlo k erózii na násype pri Jarovciach, ale pri výstavbe diaľnice je to úplne bežné a nebude to mať žiadny vplyv na integritu násypu. Momentálne boli práce na tomto úseku pozastavené. Násyp bude opravený pri jeho dokončovaní,“ uistila spoločnosť.

Aj Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR potvrdilo, že nedeľňajšia búrka poškodila úsek na stavbe nultého bratislavského obchvatu. O vyjadrenie k stavu tohto úseku už rezort požiadal koncesionára stavby D4/R7. Ministerstvo zároveň požiadalo o posudok geotechnika z Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS). Na základe ich odpovedí podnikne ďalšie kroky.

Jarovce v nedeľu zastihla silná búrka. Portál imeteo.sk informoval, že počas nej spadlo až 115,6 mm zrážok. „To je akoby ste vyliali 115 litrov vody na meter štvorcový pôdy,“ spresnil portál. V Jarovciach boli po búrke zaplavené ulice, pivnice i záhrady.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #D4R7