Fakulta informatiky na STU môže aj zaniknúť

Spory na Fakulte informatiky a informačných technológií (FIIT) Slovenskej technickej univerzity v Bratislave môžu mať vážne následky. Hovorí sa dokonca o zlúčení fakúlt.

17.06.2020 07:00
debata (3)

Začiatkom júna sa zdalo, že akademický senát fakulty, ktorému sa zodpovedá dekan, bude po takmer roku funkčný. Tento týždeň sa však postu vzdala členka, ktorá zastupuje študentskú časť akademickej obce. Senát je teda nefunkčný a ďalšie voľby môžu byť aj v novom školskom roku. Študentská senátorka svoj odchod zdôvodnila účelovo vytvoreným senátom, hoci voľba do tohto orgánu bola tajná.

„Pred voľbami sme aj od rektora dostali upozornenie, že fakultný senát má byť funkčný a keď sa niektorá zo strán vzdá mandátu, bude to mať vážne následky na ďalšie fungovanie fakulty,“ povedala pre Pravdu Monika Karoliová, hovorkyňa dekana fakulty. Doplnila, že vzhľadom na vzniknutú situáciu sa črtá viacero riešení. „Hovorí sa o zlúčení s fakultou elektrotechniky. Senát to však zatiaľ nepotvrdil,“ pokračovala Karoliová

Rektor univerzity Miroslav Fikar hovorí, že akademický senát fakulty je nefunkčný už rok a zdá sa, že nefunkčnosť bude pokračovať. Vedenie univerzity by malo o ďalšom osude fakulty rozhodnúť 29. júna.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #STU #FIIT