Za raziou je aj Remišová. Policajti nesmú hovoriť o kauze Govnet

V Národnej agentúre pre sieťové a elektronické služby polícia zasahovala na základe vlastného šetrenia, ale aj na podnet vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí).

19.06.2020 20:00
debata (243)

VIDEO: Prokurátor o kauze NASES (Govnet).

Video

Podľa prokuratúry sú pochybnosti, či zariadenia, ktoré polícia zhabala, boli používané v súlade so zákonom.

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Juraj Novocký, ktorý je žalobcom v kauze Kuciak a dozoruje aj vyšetrovanie kauzy Govnet, vysvetľuje, že vyjadrenia politikov k téme možného zneužitia vládnej siete Govnet nie sú šťastné.

„Chcem ubezpečiť verejnosť, že táto akcia sa uskutočnila po určitom čase preverovania na základe informácií získaných vlastnou činnosťou Policajného zboru, ako aj na základe informácií z trestného oznámenia vicepremiérky Veroniky Remišovej,“ povedal na margo razie v agentúre a na Úrade vlády.

Dodal, že existovali konkrétne skutočnosti, ktoré vzbudzujú pochybnosti, či zariadenia, ktoré boli nájdené v rámci prehliadok, boli nainštalované v súlade so zákonom." A, samozrejme, aj či bolo ich použitie v súlade so zákonom," dodal Novocký.

„Ide o záležitosti, ktoré totiž bezprostredne súvisia s bezpečnosťou štátu a mám za to, že v tejto veci nie je vhodné informovať širokú verejnosť v plnom rozsahu,“ povedal Novocký s tým, že zakázal príslušníkom polície poskytovať akékoľvek informácie.

VIDEO: Čaputová vyzýva pri kauze NASES (Govnet) na zdržanlivosť (18. 6. 2020).

Video
243 debata chyba
Viac na túto tému: #Veronika Remišová #NASES #govnet