Kočner prvýkrát vyjadril ľútosť. Obhajca o inej línii vyšetrovania vraždy

Sólo pre Mariana Kočnera a Alenu Zsuzsovú. Obaja počas týždňa vypovedali pred senátom Špecializovaného trestného súdu v Pezinku v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

21.06.2020 12:00
debata (63)

VIDEO: Kočnerov obhajca Marek Para o druhej línii vyšetrovania vraždy. (19. 6. 2020)

Video

Kočner vypovedal niekoľko hodín a jeho taktika je jasná. Vyhlasuje, že je nevinný a ukazuje na bývalého novinára a exšéfa kontrarozviedky Petra Tótha. Nepriamo potvrdil, že Tóthovi dal peniaze a vyhlásil, že práve bývalý príslušník SIS inicioval získavanie informácií o novinároch. Súd presviedčal, že s jeho telefónom, cez ktorý komunikoval pomocou šifrovacej aplikácie Threema, niekto manipuloval aj v čase, keď už bol vo väzbe.

Marek Para, Kočnerov obhajca, predložil listinu ministerstva vnútra o trestnej činnosti skupiny z južného Slovenska. „Nemôžem uvádzať detaily, aby som predišiel mareniu vyšetrovania. Listinu som získal pri štúdiu spisu v kauze, kde som obhajcom,“ povedal Para. Podľa Kočnera to môže byť druhá línia vyšetrovania vraždy.

Kočner po prvý raz verejne vyjadril ľútosť nad vraždou dvoch mladých ľudí. „Pán Kuciak, mne je ľúto, čo sa stalo vášmu synovi, verte mi, ale nemám s tým nič spoločné,“ povedal Kočner, no pre zlú akustiku nebolo v pojednávacej miestnosti jeho slová počuť.

Na súde po prvý raz prehovorila Alena Zsuzsová, ktorá objednávku vraždy mala posunúť od Kočnera cez ďalšieho sprostredkovateľa až k vykonávateľom. Zsuzsová však vypovedala chaoticky a zmätočne, preto ju predsedníčka senátu viac ráz prerušila.

Ďalšie pojednávanie je naplánované koncom júna.

VIDEO: Lipšic ku Kočnerovi: Celá jeho výpoveď je jednou veľkou legendou. (19. 6. 2020)

Video
63 debata chyba
Viac na túto tému: #Marian Kočner #Alena Zsuzsová