Na NAKA vypovedá bývalý sudca Sklenka, výsluch má trvať niekoľko dní

Bývalý sudca Vladimír Sklenka v pondelok vypovedá pred vyšetrovateľmi Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Do nitrianskej expozitúry NAKA prišiel skoro ráno.

22.06.2020 13:01
debata (28)

Podľa právneho zástupcu Petra Varinského by mal výsluch jeho mandanta trvať niekoľko dní. „Možno sa skončí v piatok, možno na budúci týždeň. Je to na dlhšie,“ skonštatoval počas pauzy vo vypočúvaní.

Akékoľvek ďalšie vyjadrenie k prípadu či priebehu výsluchu odmietol poskytnúť. „Nemám mandát, možno po výsluchu, po dohode s klientom, ak mi ten mandát dá, poskytneme krátke stanovisko. Vypovedá, to je všetko, viac k tomu nepoviem,“ skonštatoval Varinský.

Po akcii Búrka, pri ktorej bolo zadržaných viacero sudcov, mal Sklenka už v minulosti vypovedať o tom, ako za dary a peniaze ovplyvňoval rozhodnutia súdov v prospech Mariana Kočnera.

Sklenka spolupracuje s políciou a v kauze momentálne vystupuje ako svedok. S Marianom Kočnerom obžalovaným v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej si mal v minulosti poslať tisícky správ.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #vypočúvanie #Vladimír Sklenka