Mladých sociálnych demokratov opúšťa polovica predsedníctva

Občianske združenie Mladí sociálni demokrati (MSD) opúšťajú v reakcii na pondelkové vyhlásenie povereného predsedu Igora Melichera polovica predsedníctva, krajskí koordinátori aj ďalší členovia a sympatizanti.

23.06.2020 06:45 , aktualizované: 11:44
debata (184)

Informoval o tom podpredseda organizácie Peter Burčo. Melicher spolu s ďalšími členmi organizácie v pondelok povedal, že MSD bude naďalej spolupracovať so stranou Smer.

Členovia organizácie odchádzajú podľa Burča z MSD, pretože budúcnosť sociálnej demokracie na Slovensku si spájajú s podpredsedom parlamentu Petrom Pellegrinim.

Melicher v pondelok skonštatoval, že Smer bol a bude jediným relevantným sociálnodemokra­tickým partnerom organizácie na politickej scéne. Odchod Pellegriniho a ďalších poslancov zo Smeru je podľa neho oslabením ľavice a sociálnej demokracie na Slovensku.

Od volebnej noci nebol Pellegrini v centrále Smeru

Líder Mladých sociálnych demokratov Igor Melicher v pondelok uviedol, že mládežníci podporujú Smer na čele s Robertom Ficom. „V politike by sa totiž mala prejavovať istá vernosť, s čím úzko súvisí aj dôvera, resp. dôveryhodnosť,“ povedal líder Mladých sociálnych demokratov Igor Melicher.

Video: Erik Kaliňák a Igor Melicher o strane Smer.

Video

"Smer funguje výborne a nevidím dôvod na vznik novej strany,“ povedal pre Pravdu Erik Kaliňák, ktorý kandidoval vo voľbách na 150. mieste. Podľa neho sa v strane nekládli žiadne medze v ľavicovosti, bola otvorená rôznym prúdom. "Osobne mi chýba odôvodnenie odchodu Petra Pellegriniho,“ pokračoval Kaliňák s tým, že o zámere Pellegriniho sa spolu nerozprávali.

Kaliňák tvrdí, že bývalý premiér sa od volebnej noci v centrále Smeru neobjavil. "Robert Fico je v dobrej politickej kondícii a má svoje skúsenosti za pôsobenia vyše dvadsať rokov vo vedení strany a mal by ich v týchto ťažkých časoch zúročiť,“ uviedol Melicher.

Video: Blaha: Chcem, aby sme dali priestor mladým.

Video

Mládežníkov bol podporiť aj čerstvý člen Smeru Ľuboš Blaha a ako pre TV Pravda potvrdil, sú medzi nimi aj budúci členovia širšieho vedenia strany Smer. "Bola by to strategická chyba, keby sme im nedali priestor,“ povedal Blaha. Poslanec predpokladá, že práve mladí ľudia budú inklinovať čoraz častejšie k ľavicovým hodnotám.

V odchode Pellegriniho vidí Blaha obrovskú šancu pre Smer posunúť sa k autentickej ľavici a očistiť to od tzv. biznis nánosu. "Budú tu mladí, čistí a ľavicoví ľudia,“ dodal s tým, že podľa neho má Fico dosť energie na reštart Smeru.

Video: Sme nová krv a nový vietor, hovoria Mladí sociálni demokrati.

Video

© Autorské práva vyhradené

184 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #Mladí sociálni demokrati