Ide o pravdu s Milanom Žitným: Lučanský bol jedným z kľúčových ľudí pri lapení Černáka

Milan Lučanský odchádza z funkcie prezidenta Policajného zboru. Hovorí o politizácii polície a nekompetententnosti zo strany vedenia rezortu vnútra. Má byť policajný šéf politická funkcia a čo čaká políciu pod novým vedením?

01.07.2020 09:57 , aktualizované: 12:30
debata (108)

VIDEO: Pozrite si diskusiu v relácii Zuzany Martinákovej Ide o pravdu s Milanom Žitným.

Video

Musel spávať s pištoľou, jeho žena sa musela naučiť zaobchádzať z brokovnicou, lebo ich ohrozenie zločincami bolo reálne. Aj preto Milan Žitný považuje Milana Lučanského za človeka, ktorý bol na poste policajného prezidenta zaslúžene a mal tam ešte zostať. Lučanský a jeho kolegovia boli kľúčoví pri polapení a napokon odsúdení bossa podsvetia Mikuláša Černáka.

„(Milanovi) Lučanskému a (Jozefovi) Mičietovi sa podarilo zachrániť istého kľúčového svedka, ktorý sa rozhodol usvedčovať Mikuláša Černáka. Vytiahli ho v poslednej chvíli z rúk medzinárodného zločinca, Marata Manafova, ktorý dostal objednávku na likvidáciu tohto kľúčového svedka. Lučanský s Mičietom ho vytiahli z hotela Magnólia v Piešťanoch na poslednú chvíľu, keď už ho tam držali ochrankári Manafova. Stáli s jednou malou felíciou a dvomi pištoľami proti samopalom ruských zločincov, ktorí za nimi behali na bavorákoch, ale podarilo sa im ujsť a zachrániť toho svedka. To len na ilustráciu, aby sme vedeli, v čom sa pohybujeme, čo všetko títo ľudia majú za sebou,“ uviedol Žitný.

Vypočujte si v relácii Ide o pravdu jeho ďalšie argumenty, pre ktoré bol Milan Lučanský podľa neho správny človek na správnom mieste. Pozrite si aj ďalšie video, v ktorom hovorí o odstúpení policajného prezidenta Lučanského.

Video
108 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu