Ide o pravdu s Tomášom Druckerom: Pellegrini vytvára Smer 2, má na viac

Sto dní v rezorte zdravotníctva hodnotí ako chaos a nekompetentnosť. Ako je vláda a zdravotníctvo pripravené na prípadnú druhú vlnu pandémie a ako ekonomická kríza zasiahne zdravotníctvo? Bude spolupracovať s Pellegriniho stranou? Pozrite si diskusiu Zuzany Martinákovej v relácii Ide o pravdu s Tomášom Druckerom, exministrom zdravotníctva a šéfom strany Dobrá voľba.

02.07.2020 09:57
debata (26)

VIDEO: Diskusia Zuzany Martinákovej s exministrom zdravotníctva Tomášom Druckerom.

Video

Tomáš Drucker hovoril aj o možnej spolupráci s novou stranou Petra Pellegriniho Hlas-SD, ktorú zakladá po odchode zo Smeru.

„Peter Pellegrini je politik súčasnej scény, ktorý požíva jednu z najvyšších dôveryhodností. Myslím si, že by bolo neúctivé až trestuhodné, ak by nereflektoval na túto dôveru ľudí. Očakával som, že Peter Pellegrini si musí založiť stranu. Strana Smer aj s celou tou značkou je trošku už použitá, má veľmi zlé meno,“ uviedol Drucker.

„Sú dôvody, prečo som hovoril, že so stranou Smer nepôjdem. Do dnešného dňa mám takú nálepku, že "smerák“, pritom som v tej strane nikdy nebol, dva roky som pôsobil ako krízový manažér na zdravotníctve… Keby som tam chcel byť, tak som tam. Sú dôvody, prečo som odišiel a sú dôvody, pre ktoré som jasne hovoril, že zo stranou Smer nepôjdem. Mám pocit, a je to trošku nešťastné, že Peter Pellegrini vytvára Smer 2 – a to je stále len Smer. Myslím si, že má na viac – zavolať tam aj iné tváre, iné mená, nových ľudí a ponúknuť novú víziu, ktorú on ako mladý progresívny človek reprezentuje," povedal Drucker. V tomto trochu mám problém, dodal. Myslel tým ľudí, ktorí sú teraz okolo Pellegriniho.

Určite budem debatovať s Petrom Pellegrinim, tak ako sme pripravení na debatu aj s inými stranami na spoluprácu, tam, kde je prekryv veľký, uviedol Drucker.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu