Návrh na odvolanie premiéra predloží Pellegrini so Smerom a nezaradenými

Spoločný návrh na odvolanie premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) predložia nezaradení poslanci okolo Petra Pellegriniho spolu so stranou Smer a ďalšími štyrmi nezaradenými poslancami Národnej rady (NR) SR. TASR o tom v pondelok informovala Pellegriniho hovorkyňa Patrícia Medveď Macíková.

20.07.2020 21:29
Bratislava NR SR pellegrini raši žiga tomáš Foto: ,
Na snímke nezaradení poslanci NR SR, zľava Erik Tomáš, Peter Pellegrini (podpredseda NR SR), Peter Žiga a Richard Raši.
debata (31)

Podpredseda Smeru Juraj Blanár pre TASR doplnil, že v strane uvítali Pellegriniho krok pridať sa k iniciatíve Smeru. Hovorca Smeru Ján Mažgút potvrdil jeho slová. Dodal, že návrh predloží Blanár v utorok.

Poslanci okolo Pellegriniho minulý týždeň vyzvali premiéra, aby z funkcie odstúpil pre kauzu svojej diplomovej práce. Tvrdia, že zlodej a klamár nemôže byť predsedom vlády. Podobne to vidia aj poslanci Smeru. Obe strany začali zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze. Potrebných je aspoň 30 podpisov.

VIDEO: Pellegrini vyzval Matoviča, aby odstúpil. (17.7.2020)
Video

Podľa medializovaných informácií má byť diplomová práca premiéra Matoviča o daňovom systéme plagiátom. Odpísať v nej mal dve knihy od trojice slovenských ekonómov. Premiér sa na sociálnej sieti ospravedlnil všetkým poctivým študentom. Priznal, že počas štúdia odpisoval a že by zrejme mal prísť o titul. Z pozície premiéra odstúpi vtedy, keď splní všetko, čo ľuďom pred voľbami sľúbil.

31 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer #odvolávanie #Igor Matovič #Peter Pellegrini #diplomovka