Sme rodina má dosadzovať svojich straníckych funkcionárov na miesta šéfov úradov práce

Mimoparlamentná strana Progresívne Slovensko (PS) tvrdí, že hnutie Sme rodina dosadzuje svojich straníckych funkcionárov a blízkych spolupracovníkov na miesta šéfov úradov práce. V týchto dňoch má podľa PS skončiť 26 zo 46 riaditeľov po celom Slovensku. Ďalší ich majú nasledovať čoskoro.

22.07.2020 13:18
Boris Kollár Foto:
Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár
debata (59)

Novými riaditeľmi úradov práce sa aj za tejto vlády podľa PS stávajú politický nominanti, ktorí s agendou úradov práce nemajú žiadne skúsenosti a nespĺňajú ani ďalšie predpoklady na výkon takejto funkcie. Minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) pritom v máji hovoril, že vláda neplánuje plošné odvolávanie riaditeľov na úradoch práce.

„Vláda vo svojom programovom vyhlásení sľúbila, že zabezpečí profesionálnu a transparentnú štátnu správu, a to aj prostredníctvom spravodlivých, transparentných a na pravidlách založených postupoch. Po fiasku s netrasparentnými politickými nomináciami na prednostov okresných úradov však opätovne porušuje svoje sľuby, ktoré zostávajú zase len na papieri,“ dodáva Progresívne Slovensko v statuse na sociálnej sieti.

© Autorské práva vyhradené

59 debata chyba
Viac na túto tému: #Sme rodina #Progresívne Slovensko #úrady práce