Ide o pravdu s Lukášom Šoltésom z fakulty informatiky STU: Najhlučnejší študenti na fakulte zostávajú

Informatickú obec rozbúrila situácia na Fakulte informatiky a informačných technológií (FIIT) STU. Sledujte diskusiu Zuzany Martinákovej v relácii Ide o pravdu s Lukášom Šoltésom, ktorý je prodekanom povereným pre štúdium a starostlivosť o študentov FIIT.

27.07.2020 14:00 , aktualizované: 28.07.2020 06:30
debata (7)

VIDEO: Pozrite si debatu Zuzany Martinákovej a Lukáša Šoltésa v Ide o pravdu.

Video

Fakulta informatiky sa nerozpadá, ubezpečil súčasných aj budúcich študentov poverený prodekan pre štúdium a starostlivosť o študentov Lukáš Šoltés v relácii Ide o pravdu. Šoltés priznal, že časť pedagógov sa chystá z fakulty po problémoch, ktoré sa ťahajú od minulého roka, odísť.

„Sú však medzi nimi ľudia, ktorí pracovali na čiastočný úväzok, alebo na dobu určitú a tá sa im skončila,“ povedal.

V súčasnosti Fakulta informatiky a informačných technológií Slovenskej technickej univerzity vypísala jedno výberové konanie na pozíciu profesora, päť na pozíciu docenta a 18 na pozíciu odborných asistentov. „Aj tí, ktorým sa končia zmluvy, sa môžu prihlásiť do výberových konaní,“ ubezpečil Šoltés.

Poverený prodekan upozornil, že fakulta už vyše roka nemá funkčný akademický senát, podľa neho sa však pripravuje v septembri na otvorenie nového semestra a školského roka. Napriek medializovaným problémom Šoltés tvrdí, že fakulta má približne 1 200 študentov a maximálne päťdesiat z nich sa chystá odísť študovať na iné školy.

„Študenti, ktorí najviac ostatných povzbudzovali, aby odišli zo školy, mi napísali, že doštudujú na našej fakulte,“ upozornil Šoltés.

Problémy nastali, keď minulý rok senát zvolil nového dekana Ivana Kotuliaka, ten na pozícii vystriedal Máriu Bielikovú. Kotuliak sa funkcie ujal začiatkom decembra a po podnete, poukazujúcom na zlé hospodárenie, dal výpoveď Bielikovej. Okrem toho musela fakulta podať opravné daňové priznanie a podala v tejto súvislosti podnet na políciu.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu