Deň narcisov špeciál - bez dobrovoľníkov, rovnaký cieľ

Deň narcisov, ktorý sa obvykle koná na jar, koronavírusová pandémia posunula. V piatok odštartovala Liga proti rakovine náhradný Deň narcisov špeciál.

31.07.2020 07:00
debata

Dobrovoľníkov, ktorých ste stretávali na tradičný Deň narcisov, v uliciach tentoraz nenájdete. V piatok 31. júla však môžete získať narcis za dobrovoľný príspevok v predajniach viacerých obchodných reťazcov. Cieľ však zostáva rovnaký – pomoc onkologickým pacientom.

Od 31. 7. 2020 do 14. 8. 2020 môžete poslať príspevok prostredníctvom internetu alebo SMS správ, podrobnosti nájdete na webe www.dennarcisov.sk.

V období pandémie to onkologickí pacienti majú veľmi ťažké, patria medzi najviac rizikové skupiny. „Zodpovedne sme si dali cieľ byť po celý čas intenzívne nápomocní onkologickým pacientom a ich blízkym. Fakt, že otázok a kontaktov sme mali o 200% viac ako v priebehu roka, svedčí o správnosti tohto rozhodnutia. Okrem nášho neutíchajúceho úsilia a energie sme investovali i finančné prostriedky na udržanie najpotrebnejších bezplatných projektov pre pacientov. Nakoľko zbierka predstavuje 70% zdrojov príjmu na realizáciu projektov, nastala chvíľa, kedy by sme verejnosť chceli poprosiť o pomoc a podporu v náhradnej zbierke,“ hovorí Ing. Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

debata chyba
Viac na túto tému: #Deň narcisov