Pribudlo 45 infikovaných koronavírusom. Vyliečilo sa ich ešte viac

V piatok pribudlo 45 prípadov infekčného respiračného ochorenia COVID-19. Od prepuknutia pandémie sa tak na Slovensku infikovalo už 2 337 ľudí koronavírusom SARS-CoV-2. Laboratóriá v piatok urobili takmer 2 900 testov, spolu otestovali už vyše 264-tisíc vzoriek. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke.

01.08.2020 09:40 , aktualizované: 11:05
Bratislava koronavírus test Drive-through Foto: ,
Na snímke autá stoja v rade na test na infekčné respiračné ochorenie COVID-19 prostredníctvom Drive-through v Bratislave 24. júla 2020.
debata (61)

Vyliečilo sa ďalších 47 pacientov a celkovo tak v krajine evidujeme 1742 vyliečených. S ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň je v nemocniciach hospitalizovaných 29 ľudí. Na jednotke intenzívnej starostlivosti je jeden pacient, na umelej pľúcnej ventilácii rovnako jeden človek.

Nepribudlo žiadne úmrtie, ochoreniu COVID-19 doteraz podľahlo 29 ľudí.

Sedemdňový kĺzavý medián má hodnotu 27. Aktívnych je momentálne 566 prípadov.

Po piatkovom testovaní pribudlo 13 prípadov v okrese Bratislava. Osem nakazených potvrdili v okrese Bánovce nad Bebravou, sedem v okrese Galanta. Po troch nových prípadoch evidujú v okresoch Trenčín a Nové Mesto nad Váhom. Po dva prípady zaznamenali v okresoch Prievidza, Martin a Žilina. Zhodne po jednom novom infikovanom majú okresy Senec, Banská Bystrica, Zvolen, Prešov a Humenné.

Nové prípady ochorenia COVID-19 nahlásené za piatok sú podľa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) zaznamenané zväčša ako aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov. „Veľká časť v monitorovaných a kontrolovaných ohniskách nákazy v karanténe,“ uviedol úrad na sociálnej sieti. V územnej pôsobnosti Regionálneho úradu verejného zdravotníctva so sídlom v Trenčíne a Galante sú nové prípady najmä kontakty už potvrdených prípadov. V týchto regiónoch podľa ÚVZ naďalej prebieha testovanie, preto úrad predpokladá nárast prípadov.

61 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus