Písomné rozhodnutie v prípade Majského sa už doručuje účastníkom konania

Mestský súd v Prahe už vyhotovil písomné rozhodnutie o vzatí právoplatne odsúdeného Jozefa Majského do predbežnej väzby.

13.08.2020 12:40
majský Foto: ,
Podnikateľ Jozef Majský na archívnej snímke z roku 2015.
debata (2)

„Písomné rozhodnutie už bolo vyhotovené a v súčasnosti sa doručuje všetkým účastníkom. Až sa tak stane, pôjde celý spisový materiál na Vrchný súd v Prahe, ktorý bude rozhodovať o sťažnosti pána Majského,“ uviedla hovorkyňa Mestského súdu v Prahe Markéta Puci.

Mestský súd v Prahe zobral Majského do predbežnej väzby 6. augusta. Podnikateľ priamo na mieste podal sťažnosť, o ktorej rozhodne Vrchný súd v Prahe. Nižší súd tak vtedy vyhovel návrhu Mestského štátneho zastupiteľstva v Prahe.

Slovenská polícia na začiatku augusta potvrdila, že Majský bol zadržaný v pražskej nemocnici. Polícia priblížila, že stále platí, že Majský nenastúpil do výkonu trestu na základe právoplatného rozsudku.

Senát Najvyššieho súdu SR koncom júla zamietol Majského odvolanie v kauze podvodu na nebankovky Horizont Slovakia a BMG Invest. Platí teda rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku z roku 2015, ktorý ho odsúdil na deväť rokov odňatia slobody. Po Majskom bolo na základe platného európskeho zatýkacieho rozkazu vyhlásené národné i medzinárodné pátranie.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Majský