Vyzbierali vyše 94-tisíc podpisov. Hlas požiada o registráciu strany

Vznikajúca strana Hlas - sociálna demokracia v piatok požiada o registráciu. Na Ministerstve vnútra (MV) SR odovzdá vyše 94 000 vyzbieraných podpisov od občanov. Stranu založil expremiér a podpredseda parlamentu Peter Pellegrini spolu s ďalšími bývalými predstaviteľmi opozičného Smeru.

14.08.2020 12:17
Hlas pellegrini strana podpisy Foto: ,
Na snímke podpredseda NR SR Peter Pellegini (uprostred) počas tlačovej konferencie strany Hlas k odovzdaniu podpisov potrebných na registráciu strany. 14. august 2020.
debata (44)

VIDEO: Strana Hlas – SD zozbierala hlasy na petičných hárkoch a posúva ich na ministerstvo vnútra, aby stranu zaregistrovalo.

Video

Hlas vyzbieral podľa Pellegriniho pravdepodobne najväčší počet podpisov v histórii SR. „Je to pre nás veľká výzva,“ podotkol. Jeho strana chce byť sociálnym a solidárnym hlasom mladých, seniorov, i chudobných a slabých. „Tých, ktorí cítia ohrozenie sociálnych istôt amatérskym výkonom tejto vlády,“ dodal.

Predstaviteľmi Hlasu sú viacerí bývalí funkcionári Smeru. Je medzi nimi desať súčasných poslancov parlamentu, napríklad bývalí podpredsedovia Smeru Richard Raši a Peter Žiga, bývalá členka predsedníctva Denisa Saková a tiež poslanci Ľubica Laššáková, Ján Ferenčák, Matúš Šutaj Eštok, Peter Kmec, Erik Tomáš, Róbert Puci a Ján Blcháč. Pellegrini verí, že číslo nie je konečné.

Na registráciu strany je potrebných aspoň 10 000 podpisov. Ministerstvo vnútra má do 30 dní od ich odovzdania rozhodnúť o registrácii strany. Na Slovensku je zatiaľ registrovaných okolo 160 politických strán a hnutí.

44 debata chyba
Viac na túto tému: #Hlas #Peter Pellegrini #politická strana