Vážna nehoda pri Piešťanoch. Jedna obeť, štyria zranení

Hasiči zasahovali pri vážnej dopravnej nehode, ktorá sa stala v katastri obce Ostrov v okrese Piešťany. Pri nehode prišla o život jedna osoba, ďalšie štyri, vrátane dvoch detí, utrpeli zranenia rôzneho rozsahu.

15.08.2020 12:44 , aktualizované: 17:12
hasiči, nehoda, Piešťany, Ostrov Foto:
Nehodu pri obci Ostrov neprežila jedna osoba, štyria ľudia sú zranení.
debata (26)

„Pri udalosti sa zrazili dve vozidlá, v ktorých sa v tom čase viezlo päť osôb. Jedna osoba bola z vozidla vyslobodzovaná hydraulickým náradím a neskôr resuscitovaná, svojim zraneniam však na mieste podľahla,“ informovala Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Jednu maloletú osobu do nemocnice previezol záchranársky vrtuľník.

Hasiči na mieste poskytovali predlekársku prvú pomoc a na havarovaných vozidlách vykonávajú protipožiarne opatrenia. Zasahovali profesionáli z Piešťan a dobrovoľní hasiči z obce Pobedim.

Polícia poobede ukončila dokumentovanie vážnej dopravnej nehody a žiada ľudí o pomoc.

Nehoda sa stala približne o pol desiatej hodine ráno na ceste medzi Krakovanmi a Očkovom. Vodička Renaultu Thalia sa pravdepodobne pokúsila vyhnúť protiidúcemu autu, ktoré predbiehalo Jeep a bolo v jej jazdnom pruhu.

„V dôsledku vzniknutej kolízie došlo k čelnej zrážke s Jeepom,“ potvrdila Kredatusová. Žena sediaca na sedadle spolujazdca utrpela zranenia, ktorým na mieste podľahla. V aute sa viezli tri deti. Podľa predbežných informácií je osemročný syn zosnulej ťažko zranený. Vodička Renaultu a jej 11-ročný syn utrpeli ťažké zranenia, šesťročná dcéra je ľahšie zranená. Na mieste zasahoval aj záchranársky vrtuľník, ktorý prevážal do nemocnice jedno z detí.

Udalosť na mieste prevzal vyšetrovateľ, polícia presné príčiny nehody vyšetruje aj za pomoci znalca. „Žiadame svedkov, ktorí nehodu videli, a vodiča, ktorý predbiehal Jeep, aby sa prihlásili priamo na linku 158 alebo do súkromnej správy na sociálnej sieti Polície SR – Trnavský kraj,“ vyzvala svedkov nehody Kredatusová.

26 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #Hasičský a záchranný zbor