Málo testov, málo nakazených. Zo 481 je päť pozitívnych

Bratislava je opäť prvá v počte pozitívne testovaných, má tri nálezy koronavírus z piatich. Na pľúcnej ventilácii má Slovensko štyroch pacientov.

17.08.2020 10:58
debata (28)

V nedeľu na Slovensku pribudlo päť prípadov nákazy novým koronavírusom. Laboratóriá vykonali 481 testov. Celkovo krajina doteraz eviduje 2 907 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch Bratislava (3) a Košice (2). Sú medzi nimi traja muži a dve ženy vo veku od 27 do 82 rokov, uvádza ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti.

V nemocniciach je hospitalizovaných 53 pacientov s potvrdeným ochorením COVID-19 alebo podozrením, ochorenie bolo potvrdené u 39 osôb. Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú dvaja pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebujú štyria pacienti.

V nedeľu sa nikto z nového koronavírusu nevyliečil. Z ochorenia sa doteraz zotavilo 1969 pacientov. Počas nedele nepribudlo žiadne úmrtie pacienta na nový koronavírus. Slovensko tak stále eviduje 31 úmrtí.

28 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus