Trnka bol vypovedať vo veci kupovania poslancov počas voľby šéfa prokuratúry

Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka bol v pondelok na polícii vypovedať v prípade kupovania hlasov poslancov počas voľby generálneho prokurátora v časoch vlády Ivety Radičovej. Pre TASR to potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Michal Slivka.

17.08.2020 20:57
dobroš Trnka Foto: ,
Na snímke bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka odchádza z Prezídia policajného zboru v Bratislave 17. augusta 2020.
debata (11)

Upozornil na to portál noviny.sk.

„Dnešné procesné úkony súviseli s prípadom kupovania poslancov počas voľby generálneho prokurátora. V danej veci nie je nikto obvinený,“ uviedol pre TASR Slivka.

Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) si nepamätá, či bol v tejto kauze vypovedať. „Nie som vôbec o tom informovaný a či by som ja v tej veci vypovedal. Vôbec neviem, ale som asi nebol spomínaný, možno bol, nepamätám si,“ povedal v pondelok novinárom s tým, že možno bude vypovedať.

Na nahrávke, ktorá sa objavila počas vyšetrovania vraždy novinára Jána Kuciaka, sa okrem vydierania akcionára Penty Jaroslava Haščáka rozprávajú obžalovaný Marian Kočner s Trnkom o kupovaní poslancov počas voľby generálneho prokurátora.

Podľa slov Kočnera z nahrávky mal Haščák investovať do kupovania poslancov milión eur. Rovnako tak mal urobiť aj Kočner. V nahrávke sa Trnkovi Kočner sťažuje, že im chýbal jeden hlas. V roku 2010 sa poslancom opakovane nepodarilo zvoliť nového generálneho prokurátora. Vtedajšiemu generálnemu prokurátorovi Trnkovi chýbal na zvolenie jeden hlas.

Trestné stíhanie vo veci údajného kupovania poslancov bolo zastavené pôvodne ešte v roku 2011. Polícia však v ostatnom roku vyšetrovanie obnovila vzhľadom na skutočnosti zistené počas vyšetrovania Kuciakovej vraždy.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Dobroslav Trnka #Iveta Radičová #kupovanie hlasov #voľba generálneho prokurátora