Polícia už vypátrala vodiča, ktorý mohol zapríčiniť smrteľnú nehodu

Polícia už vypátrala aj vypočula vodiča, ktorý obiehal v sobotu predpoludním medzi obcami Krakovany a Očkov jeep a mohol tak zaviniť dopravnú nehodu, pri ktorej zomrela 40-ročná žena, osem- a jedenásťročný chlapec sa spolu s matkou jedného z nich zranili ťažko a 6-ročné dievčatko ľahko. Naďalej však hľadá svedkov nehody.

18.08.2020 08:43
debata (11)

Trnavská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová potvrdila, že vodiča už vypočula. Zatiaľ však z ničoho obvinený nie je. Do vyšetrovania nehody navyše pribrala znalca z odboru cestnej dopravy.

„Aj za jeho pomoci robíme všetko pre to, aby sme nehodu čo najskôr objasnili. Na presné zistenie, ako k nehode došlo a miery zavinenia, by nám pomohlo svedectvo priamych svedkov, ktorí videli, ako sa nehoda stala,“ povedala Kredatusová. Polícia podľa nej naďalej pokračuje v intenzívnom vyšetrovaní tragédie, pri ktorej zahynula spolujazdkyňa v Renaulte Thalia.

Vodička, ktorá bola kamarátkou spolujazdkyne, sa podľa polície pravdepodobne snažila vyhnúť oproti idúcemu autu, ktoré predbiehalo vozidlo značky Jeep, v dôsledku čoho došlo k čelnej zrážke jeepu a renaultu. Podľa dopravného analytika Jána Bazovského nemala v prípade tejto kolízie vodička renaultu šancu zrážke sa vyhnúť. Bazovský je tiež toho názoru, že riskantné predbiehanie by malo byť klasifikované ako všeobecné ohrozenie, za ktoré hrozí oveľa prísnejší trest ako za ublíženie na zdraví, ako sa zvyčajne dopravné nehody posudzujú.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #nehoda #čelná zrážka