Pribudlo 15 prípadov koronavírusu a dve úmrtia

Na Slovensku pribudlo 15 nových prípadov koronavírusu, celkovo od začiatku pandémie tak evidujeme 2 922 pozitívne testovaných osôb. Na Slovensku pribudli i dve úmrtia pacientov s Covidom-19, celkovo tak Slovensko hlási 33 úmrtí v súvislosti s novým koronavírusom.

18.08.2020 10:08 , aktualizované: 16:22
debata (140)

Pitva potvrdila úmrtie na pľúcnu formu tohto ochorenia u 80-ročnej pacientky z Košíc, ktorá bola hospitalizovaná v Univerzitnej nemocnici Louisa Pasteura v Košiciach. Druhým zosnulým s rovnakou príčinou úmrtia je 79-ročný muž zo Spišskej Belej, ktorý bol hospitalizovaný vo Fakultnej nemocnici J.A. Reimana v Prešove. Informovalo o tom Ministerstvo zdravotníctva SR.

V priebehu pondelka otestovali len 1 583 ľudí. Vyliečilo sa 11 nových pacientov. Hospitalizovaných pacientov s potvrdeným ochorením Covid-19 máme 41. Dvaja sú na Jednotke intenzívnej starostlivosti (JIS), štyria sú na pľúcnej ventilácii.

V okrese Trenčín evidujú štyroch nových nakazených koronavírusom. Galanta má tri nové prípady, Bratislava dva. V okresoch Banská Bystrica, Kežmarok, Nitra, Ružomberok, Spišská Nová Ves a Trebišov pribudol jeden nový prípad nákazy. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

Bezpečnostné opatrenia v TSK

V súvislosti so zhoršujúcou sa epidemiologickou situáciou ochorenia Covid-19 vydáva od 20. augusta Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Trenčíne zákaz návštev v nemocniciach a v pobytových zariadeniach sociálnej starostlivosti, i zákaz hromadných podujatí v exteriéroch nad 500 osôb a v interiéroch nad 250 osôb v okresoch Trenčín, Bánovce nad Bebravou a Nové Mesto nad Váhom. Po skončení rozšíreného zasadnutia Krízového štábu Okresného úradu Trenčín o tom informovala regionálna hygienička Ľudmila Bučková.

„Opatrenia budú platiť od 20. do 31. augusta a podľa vývoja situácie sa buď zrušia, alebo budú pokračovať. Pri organizovaní hromadných akcií bude platiť zákaz poskytovania jedla i nápojov s výnimkou nápojov a občerstvenia pre športovcov,“ doplnila Bučková s tým, že zároveň bude platiť zákaz organizovania interiérových podujatí po 23.00 h s výnimkou svadieb.

Ako dodala, v návrhu je aj zníženie kapacity letných kúpalísk a uzatvorených plavární na 50 percent. „Odporúčame minimalizovať cestovanie do rizikových, ale aj iných krajín, len na nevyhnutné služobné cesty. Odporúčame tiež výrobným prevádzkam vypracovanie krízového plánu. Apelovať chcem aj na cirkevných predstaviteľov, aby počas bohoslužieb prijali opatrenia na minimalizovanie možného rizika prenosu nákazy,“ doplnila regionálna hygienička s tým, že podobné opatrenia prijme aj Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Prievidzi.

© Autorské práva vyhradené

140 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19