Kičurove luxusné služobné auto dostalo ministerstvo vnútra

Ministerstvo vnútra SR dnes potvrdilo, že dostalo k využívaniu mediálne známe služobné vozidlo bývalého šéfa Správy štátnych hmotných rezerv Kajetána Kičuru, ktorý je momentálne vo vyšetrovacej väzbe. Dôvodom sú obvinenia z prijímania úplatku a legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

18.08.2020 14:14
Mercedes Benz Foto:
debata (44)

Minister vnútra Roman Mikulec uviedol, že nový šéf hmotných rezerv Ján Rudolf po nástupe do funkcie zhodnotil, že toto luxusné vozidlo nepotrebujú a efektívnejšie ho bezpochyby dokáže využiť niektoré z ministerstiev.

Štátne hmotné rezervy vyhlásili vozidlo za prebytočné a podľa zákona o správe majetku štátu ho najprv ponúkli na využitie iným štátnym inštitúciám. Do ponukového konania sa prihlásilo niekoľko štátnych správcov, vozidlo napokon pribudlo do vozového parku rezortu vnútra, potvrdil Mikulec.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo bezplatne získať dobré, len mierne ojazdené vozidlo. Stav autoparku MV SR totiž v žiadnom prípade nemôžem nazvať uspokojivým. Máme však pripravenú stratégiu na riešenie situácie aj v časoch šetrenia výdavkov štátu,“ spresnil minister vnútra.

Luxusný sedan Mercedes Benz E400 4Matic bude využívať Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií, uzavrel Mikulec.

© Autorské práva vyhradené

44 debata chyba
Viac na túto tému: #auto #ministerstvo vnútra #Kajetán Kičura