Policajná akcia v Podhájskej potvrdila zlyhanie kontrolných orgánov na kúpalisku

Policajná akcia Prameň, ktorú od stredy vykonávajú policajní špecialisti na environmentálnu kriminalitu na termálnom kúpalisku Podhájska v spolupráci so Slovenskou inšpekciou životného prostredia, potvrdila zlyhanie subjektov vykonávajúcich kontrolné činnosti. Potvrdil to hovorca Prezídia Policajného zboru (PZ) Michal Slivka.

20.08.2020 20:07
POLÍCIA  kúpalisko  Padhájske Foto: ,
Na kúpalisku v Podhájskej zasahuje polícia pod názvom akcia Prameň. 20. august 2020.
debata (20)

Akcia Prameň je podľa jeho slov výsledkom vzájomnej spolupráce a koordinácie pri preverovaní skutočností, ktoré naznačovali dlhodobé porušovanie právnych predpisov týkajúcich sa používania geotermálnej vody. Kúpalisko je vo štvrtok pre verejnosť uzavreté, polícia by tu mala ukončiť svoju činnosť v priebehu pár hodín.

Podľa Slivku špecialisti na environmentálnu kriminalitu spolu s ďalšími útvarmi polície a znalcami zabezpečujú dôkazy a stopy pre vyšetrovanie a znalecké skúmanie. Pokračujúce vyšetrovacie úkony súvisia s podozrením z trestných činov ohrozenia a poškodenia životného prostredia a legalizácie príjmu z trestnej činnosti vo veľkom rozsahu. Vyšetrovanie sa týka čerpania a používania termálnej vody bez príslušných povolení a v rozpore s vydanými povoleniami. Súčasne je zamerané aj na závažné znečisťovanie životného prostredia vypúšťaním bazénovej vody bez povolenia do vodného toku.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #polícia #termálne kúpalisko #envirokriminalita