Na Slovensku pribudlo 123 prípadov infekcie, najviac od začiatku pandémie

Na Slovensku pribudlo 123 nových prípadov nákazy, čo je najviac od začiatku pandémie. Celkovo od začiatku pandémie evidujeme 3 225 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Informovalo o tom na svojej stránke Národné centrum zdravotníckych informácií.

21.08.2020 10:10 , aktualizované: 13:55
debata (214)

Doteraz najvyšším denným prírastkom bolo 114 nakazených 15. apríla. Vyliečilo sa 31 nových pacientov. Máme 44 hospitalizo­vaných s potvrdeným ochorením Covid-19. Štyria sú na JIS, traja sú na pľúcnej ventilácii.

Pozitívne testy malo 76 mužov a 47 žien vo veku od 3 do 86 rokov v okresoch Bratislava (34), Trnava (17), Trenčín (13), Žilina (8), Spišská Nová Ves (6), Senec (5), Prešov (5), Dunajská Streda (4), Čadca (3), Prievidza (3), Vranov nad Topľou (3), Nové Zámky (3), Galanta (2), Nitra (2), Michalovce (2), Ilava (2), Kysucké Nové Mesto (1), Bánovce nad Bebravou (1), Púchov (1), Košice (1), Komárno (1), Pezinok (1), Banská Bystrica (1), Malacky (1), Šaľa (1), Trebišov (1) a Námestovo (1). Uviedlo to na Facebooku ministerstvo zdravotníctva.

Vyšší počet nakazených vyplýva z nárazového testovania

Nárast počtu potvrdených prípadov ochorenia Covid-19 v uplynulých dňoch je výsledkom aktívneho a dôsledného dohľadávania kontaktov v lokalizovaných ohniskách nákazy a ich nárazového testovania na nový koronavírus. Informovala o tom hovorkyňa Úradu verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR Daša Račková. Epidemiologická situácia je podľa ÚVZ SR pod kontrolou.

Príslušné regionálne úrady verejného zdravotníctva podľa Račkovej zabezpečujú všetky potrebné protiepidemické opatrenia na lokálnej úrovni, sledujú epidemiologickú situáciu vo svojej územnej pôsobnosti a okamžite reagujú na jej vývoj. RÚVZ sú v kontakte so všetkými zainteresovanými subjektmi a situáciu spoločne riešia.

ÚVZ SR vyzýva verejnosť, aby v spoločnom záujme ochrany zdravia rešpektovala platné opatrenia a odporúčania prijímané celoplošne aj na lokálnej úrovni.

„Opäť vyzývame tiež na zváženie nevyhnutnosti organizovania veľkých rodinných osláv a návštev, na ktorých sa zídu osoby z rôznych častí Slovenska, ale aj zo zahraničia. Pripomíname aj dôležitosť a mimoriadnu potrebnosť aktualizácie krízových plánov vo veľkých podnikoch v súčinnosti s regionálnymi úradmi verejného zdravotníctva v SR,“ povedala hovorkyňa ÚVZ SR.

Koronavírus v Jaslovských Bohuniciach

Na ochorenie Covid-19 vo štvrtok pozitívne testovali dvoch zamestnancov elektrárne v Jaslovských Bohuniciach na úseku údržby a správy zariadení.

Slovenské elektrárne (SE) v zmysle svojho pandemického plánu následne pristúpili k testovaniu všetkých, ktorí mohli prísť s týmito dvoma zamestnancami do styku, a prijali ďalšie okamžité opatrenia na minimalizáciu rizika prenosu ochorenia na ďalšie osoby. Informovala o tom manažérka pre medzinárodné vzťahy, životné prostredie a komunikáciu SE Oľga Baková.

„Všetky priestory, v ktorých sa zamestnanci pohybovali, boli okamžite vydezinfikované a boli prijaté i ďalšie sprísnené opatrenia. Výroba a dodávka elektriny nie je ohrozená,“ dodala Baková.

214 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19