V kauze vraždy Jána Kuciaka predložili nový dôkaz

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal v pondelok, tri dni pred očakávaným vynesením rozsudku v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, na Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS) nový návrh na dokazovanie.

31.08.2020 17:53
pojednavanie Pezinok vražda Kuciak Foto: ,
Alena Zsuzsová počas hlavného pojednávania v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.
debata (292)

„Potvrdzujem, že na ŠTS bol dnes podaný návrh zo strany prokurátora na doplnenie dokazovania v rozsahu 65 strán. Nariadený termín hlavného pojednávania na deň 3. septembra ostáva v platnosti,“ povedala pre TASR hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková.

Na nový návrh prokurátora ÚŠP na doplnenie dokazovania upozornil Denník N. Podľa neho ide o ďalší dôkaz proti podnikateľovi Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej, ktorý sa týka mobilného telefónu obžalovanej. ŠTS môže rozhodnúť, či prípad vráti do dokazovania, alebo návrh prokuratúry odmietne a vyhlási rozsudok.

Vo štvrtok sa počítalo s vynesením verdiktu v spomínanej kauze, keď pôvodne sa vynesenie rozsudku očakávalo už začiatkom augusta. Predsedníčka senátu ŠTS Ružena Sabová však vtedy termín zrušila. Dôvodom bola nutnosť pokračovania porady senátu o pripravovanom rozsudku.

Pojednávanie s Marianom Kočnerom a spol. sa začalo v januári tohto roka. Senát zložený z predsedníčky sudkyne Ruženy Sabovej a sudcov Ivana Matela a Rastislava Stieranku doposiaľ odpojednával 22 dní.

Z vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Tomáš Szabó, Alena Zsuzová a Marian Kočner. Ten si mal podľa obžaloby objednať vraždu ako pomstu za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti.

292 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠTS #vražda novinára Jána Kuciaka #Alena Zsuzsová