Bödörova SBS Bonul prišla o bezpečnostnú previerku

Súkromná bezpečnostná služba Bonul prišla o bezpečnostnú previerku. Uvádza to na sociálnej sieti Nadácia Zastavme korupciu, ktorá v januári v tejto veci podala podnet na Národný bezpečnostný úrad.

02.09.2020 17:50
debata (75)

„Národný bezpečnostný úrad uznal, že bezpečnostnú previerku najvyššieho stupňa by naozaj nemala mať firma, ktorá je zrejme prepojená na Norberta Bödöra,” napísala nadácia.

Nadácia ešte v januári kritizovala, že podľa zákona o ochrane utajovaných skutočností by nemal mať previerku ten, kto je v kontakte so závadovými osobami alebo je sám z niečoho podozrivý.

„Bonul oficiálne patrí Miroslavovi Bödörovi. Norbert je jeho syn a v komunikácii Threema a iných sa Marianovi K. priznáva, že tento biznis v podstate rieši on. Norbert Bödör mal styky s Marianom K., ktorý je v zmysle zákona závadovou osobou a dnes sa ukazuje, že ňou môže byť aj on sám,” vysvetlila nadácia.

Takisto zdôraznila, že Bonul stráži mnoho štátnych budov strategického významu. „Napríklad Správu štátnych hmotných rezerv (SŠHR), v ktorej skladoch má Slovenská republika lieky a materiál pre prípad núdze (vojenský konflikt, prírodná katastrofa). Bonul má tieto kšefty preto, že má ako jedna z mála súkromných firiem bezpečnostnú previerku na najvyšší stupeň. Pokiaľ o ňu príde, príde aj o tieto zákazky,” napísala nadácia.

Na akciách spoločnosti Bonul sa viackrát zúčastnil bývalý premiér Robert Fico (Smer-SD) a syn majiteľa Bonulu Norbert Bödör je momentálne väzobne stíhaný pre kauzu Dobytkár

Agentúra SITA oslovila v tejto záležitosti aj Národný bezpečnostný úrad.

75 debata chyba
Viac na túto tému: #Bonul #bödörovci