Fico žiada Kollára, aby odišiel. Až po rozpustení Smeru, hovorí Kollár

Neetické správanie sa predsedu parlamentu Borisa Kollára (Sme rodina) by sa malo podľa predsedu opozičnej strany Smer Roberta Fica skončiť jeho odvolaním. Keďže však opozícia na to nemá dostatok hlasov, vyzval ho, aby sa vzdal svojej funkcie sám.

07.09.2020 15:32 , aktualizované: 08.09.2020 00:00
debata (455)

VIDEO: Fico chce odchod Kollára.

Video

Fico poukázal na medializovanú komunikáciu medzi Kollárom a transgender modelkou Paris Nemc.,,Neodmietol to, nepovedal, že to nie je pravda," upozornil Fico s tým, že Kollár tak potvrdil pravdivosť šteklivej komunikácie. „To, čo bolo zverejnené na sociálnych sieťach, poukazuje na hlboké, ľudské, etické a morálne zlyhanie predsedu parlamentu,“ pokračoval bývalý viacnásobný premiér.

Pripomenul ďalej Kollárovu kontroverznú minulosť – na uniknuté dôkazy, podľa ktorých mal pašovať drogy, fotografie s ľuďmi z podsvetia, neetickú komunikáciu s klientkou resocializačného zariadenia či kauzu Tipos a súkromné Fun rádio, kde Smer už poukazoval, že štátna spoločnosť uzavrela sama zmluvu o reklame s Kollárovým rádiom, či spôsob, ako šéf parlament získal akademický titul.

Nie je dobré, ak túto krajinu vystavíme medzinárodnej hanbe. Nie je dobré, ak sa budeme teraz mesiac váľať v súkromnej špine Borisa Kollára. Viete si predstaviť, že pôjde na nejaké rokovanie? Kto mu podá ruku? Preto nebudeme robiť okolo toho cirkus, nebudeme podávať návrh na jeho odvolanie, lebo to nemá zmysel," skonštatoval Fico.

No vzápätí dodal: „Neexistuje iná cesta, len cesta okamžitého vzdania sa funkcie predsedu Národnej rady. A touto cestou Smer vyzýva Borisa Kollára, nech sa vzdá a prestane robiť hanbu Slovenskej republike.“

Podľa Fica koalícia prepáči v mene vojny proti Smeru aj tieto prešľapy. „Budeme tolerovať v boji proti Smeru takéto prasačiny? Toto len potvrdzuje, že tento pán nie je duševne ani fyzicky v poriadku. A už sú dvaja. Je verejné tajomstvo, že takéto problémy má aj predseda vlády, ale pri ňom minimálne nemáme takéto zvrátené komunikácie, ako máme u predsedu Národnej rady,“ povedal predseda Smeru.

Kým Matovič v pondelok na Fica nereagoval, Kollár mu odkázal, nech sa pozrie na svoje vlastné zlyhania.

„Keď som si vypočul pána Fica, mal som pocit, akoby nehovoril o mne, ale o svojom vlastnom živote. Ako vznikol mafiánsky štát na čele s Ficom, ktorého najväčší pobočníci Bödör s Kočnerom nazývali šéfom. Keď som počul jeho reči o morálke, mal som pocit, akoby bol nejakým morálnym etalónom. Robert Fico je ženatý muž, ale stále ho vidíme s nejakou milenkou. Raz na zámku, raz na hotelovej izbe, robí si z nich štátne radkyne alebo s nimi behá v trenírkach po viedenskom letisku. Toto netreba ani komentovať. Fico mi už pripadá ako hysterický nervózny pes. Keď idete okolo plota, pribehne a hystericky šteká. Mám sa znížiť na jeho úroveň, ľahnúť si a štekať? Kvôli tomu som do politiky nešiel. Prišiel som do politiky, aby som pomohol ľuďom, čo aj robíme. Výzva na moje odstúpenie je preto bezpredmetná. Keď Fico rozpustí zločineckú organizáciu Smer, v tom momente odídem z kresla predsedu parlamentu,“ zdôraznil pre Pravdu Kollár.

455 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Boris Kollár