Mikasa a Krajčího koronavírus nezdolal, aj ďalší sú negatívni

Konzílium epidemiológov a infektológov, medzi ktorými sedel vo štvrtok niekoľko hodín človek s koronavírusom, je plne funkčné. Testy boli negatívne.

08.09.2020 22:17
debata (42)

Medzi nimi bol aj minister zdravotníctva Marek Krajčí. Sedeli sme „všetci za jedným stolom, s rúškami na tvári, vetrali sme,“ uviedol minister a zdôraznil, že hygiena je veľmi dôležitá.

Aj hlavný hygienik Ján Mikas má negatívny výsledok vyšetrenia na Covid-19. Z preventívnych dôvodov však naďalej zostáva ešte pár dní v izolácii, uvádza Úrad verejného zdravotníctva na sociálnej sieti.

Negatívny výsledok testov majú aj ďalší dvaja zamestnanci Úradu verejného zdravotníctva. Tí tiež prišli do kontaktu s osobou, u ktorej bolo následne potvrdené ochorenie Covid-19.

„Nosenie tvárových rúšok má význam u každého z nás, nielen u osôb s príznakmi respiračného ochorenia, kde rúško priamo zachytáva prúd kvapôčok. Je dôležité, aby ho v súčasnej situácii – v čase druhej vlny ochorenia COVID-19 a tesne pred bránami chrípkovej sezóny – nosili aj na pohľad zdravé osoby. Vírus totiž prenáša aj osoba bez príznakov ochorenia, ktorá nemusí vedieť, že je jeho nosičom, no je tiež infekčná,“ povedal Mikas.

42 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Covid-19 #Ján Mikas