Nehody Slovákov: Dvaja mŕtvi v Rakúsku, v Nemecku prevážali levíča

Životy dvoch ľudí si vyžiadala stredajšia dopravná nehoda v obci Pitten v spolkovej krajine Dolné Rakúsko, pri ktorej sa na priecestí bez závor zrazil vlak s osobným vozidlom so slovenským evidenčným číslom.

10.09.2020 06:16
debata (1)

Informovala o tom webová stránka Niederösterre­ichische Nachrichten (NÖN) s odvolaním sa na tamojšiu políciu.

K zrážke došlo okolo 16.20 h. Vlak do motorového vozidla, v ktorom sa nachádzali dve osoby, narazil podľa šéfa miestnych hasičov Petra Luefa plnou silou. „Vozidlo vlak tlačil určite 50–100 metrov,“ povedal.

Šéf polície v okrese Neunkirchen Johann Neumüller pre NÖN povedal, že vodič si zrejme nevšimol červené svetlo na priecestí. Obaja muži zomreli na mieste nehody. Nikto z cestujúcich vo vlaku zranenia neutrpel.

Starosta Pittenu Helmut Berger nehodu označil za katastrofu a uviedol, že už v roku 2015 žiadal osadenie závor na všetkých priecestiach.

Prevážali levíča, možno aj tukana

V prívese dodávky Slovákov, ktorí havarovali na diaľnici na západe Nemecka, objavili sedemtýždňové mláďa leva bieleho. O kurióznom náleze informovala v stredu nemecká agentúra DPA a jej správu prebrala aj americká agentúra AP.

K zrážke dodávky s dvoma vozidlami došlo v utorok na diaľnici A5 neďaleko Heidelbergu. Vodič dodávky a jeho dvaja spolujazdci, všetko Slováci, utrpeli pri nehode zranenia a previezli ich do nemocnice.

Levíča našli v drevenej klietke. Po nehode, z ktorej vyviazlo bez zranení, ho previezli do zoo v meste Landau in der Pfalz.

„Cez noc vypilo mlieko a zjedlo trochu mletého mäsa,“ povedal v stredu agentúre DPA Dominik Bischoff zo ZOO Reptilium, ktorej zamestnanci mladú levicu nazvali Lea.

Polícia medzičasom informovala, že v havarovanej dodávke našla dokumenty naznačujúce, že levíča prepravovali zo Slovenska do Barcelony. Či išlo o legálny prevoz nateraz nie je známe.

Svedkovia polícii povedali, že v prívese bol okrem levice aj vták pripomínajúci tukana, po nehode však uletel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #dopravná nehoda