Z nezákonných lustrácií je obvinený ďalší policajt

Policajná inšpekcia obvinila ďalšieho policajta z nezákonných lustrácií. Ide o Milana Mihálika, ktorý pracoval ako zástupca riaditeľa Národnej jednotky finančnej polície Národnej kriminálnej agentúry (NAKA). Známy je aj svojimi kontaktmi na nitrianskeho oligarchu Norberta Bödöra. Podľa policajnej inšpekcie sa zapojil do nezákonných lustrácií pre Mariana Kočnera.

11.09.2020 11:16 , aktualizované: 14:46
debata (13)

Informuje o tom portál Aktuality.sk. Policajná inšpekcia už mesiace vyšetruje, ktorých policajtov Norbert Bödör úkoloval a kto sa nezákonne prehrabával v registroch, aby bez príčiny lustroval množstvo ľudí a zistenia potom odovzdával ďalej.

„V súvislosti s vyšetrovaním prípadu tzv. ‚lustrácií novinárov‘ vyplynuli z vykonaných úkonov nové skutočnosti. Vyšetrovateľ odboru boja proti korupcii a organizovanej kriminalite Úradu inšpekčnej služby obvinil zo zločinu zneužívania právomoci verejného činiteľa v súbehu s prečinom neoprávneného nakladania s osobnými údajmi a v súbehu s prečinom ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti 42-ročného M. M.,“ konkretizovala Petra Friese z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra SR.

Obvinenie sa podľa jej slov nemá týkať samotnej kauzy lustrácií novinárov ani Jána Kuciaka. „Subjekty, ktorých sa protiprávne konanie týka, nie je v tomto štádiu vyšetrovania možné bližšie špecifikovať,“ dodala Friese.

V kauze lustrácií už polícia obvinila bývalého expolicajta Pavla Vorobjova, ktorý je stíhaný väzobne.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #finančná polícia #Norbert Bödör #lustrácia novinárov