Smer predloží návrhy na odvolanie Hegera a Krajniaka

Opozičný Smer-SD je pripravený na najbližšej schôdzi Národnej rady (NR) SR v stredu predložiť návrh na odvolanie ministra financií Eduarda Hegera (OĽANO) a ministra práce Milana Krajniaka (Sme rodina).

12.09.2020 09:13
debata (20)

Pre TASR to uviedol hovorca strany Ján Mažgút. Dodal, že ich poslanci sú rovnako pripravení predložiť aj návrh uznesenia NR SR so stanoviskom k príprave plánu obnovy.

Odvolávanie Krajniaka a Hegera avizoval šéf Smeru-SD Robert Fico už koncom augusta. Argumentoval tým, že nemožno akceptovať, akým spôsobom Krajniak, Sme rodina aj koaliční poslanci oklamali ľudí, keďže pred voľbami hlasovali za mnohé sociálne opatrenia a v súčasnosti ich popreli pri minimálnej mzde, obedoch zadarmo či 13. dôchodkoch. Hegera chce Smer-SD odvolávať podľa Fica pre jeho nespôsobilosť a neschopnosť, ale najmä v súvislosti so „škandálom vyťahovania peňazí zo štátneho rozpočtu cez dvorného právnika OĽANO“ Michala Miškoviča.

Fico nedávno avizoval aj predloženie uznesenia k príprave plánu obnovy. Obsahovať má osem orientácií, kde a ako by sa mali prostriedky z EÚ použiť. Návrh strana poslala aj sociálnym partnerom vlády, aby mohli zapracovať vlastné pripomienky. Podľa Fica by malo Slovensko finančné prostriedky investovať napríklad do zelenej ekonomiky, modernizácie zdravotníctva či školstva.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #Smer