Dve obete Tatier, pád horolezcov videli svedkovia

Dvaja horolezci prišli v nedeľu o život vo Velickej doline vo Vysokých Tatrách. Informuje o tom Vrtuľníková záchranná zdravotná služba (VZZS) ATE na svojej webovej stránke.

13.09.2020 16:01
debata (8)

Záchranársky vrtuľník z Popradu im letel na pomoc predpoludním. Pomoc zavolali náhodní svedkovia, ktorí ich videli padať. „Po neodkladnom vzlete smerovala posádka s horským záchranárom k Velickej stene, kde z paluby lokalizovala dve nehybné telá,“ uvádza s tým, že ich zranenia boli nezlučiteľné so životom a na mieste im obaja podľahli.

Záchranári zároveň uviedli, že počas tejto akcie dostali hlásenie o ďalších problémoch. „Pilot vrtuľníka tak nabral smer k Jahňaciemu štítu. 7-ročného chlapca tam padajúca skala zasiahla do hlavy,“ uvidla vrtuľníková služba. Transportovali ho na letisko v Poprade. Následne leteli na pomoc ďalšiemu horolozecovi.

Horskí záchranári zase zasahovali v nedeľu na Žiarskej chate v Západných Tatrách. Dvojročný chlapec tam utrpel tržné poranenie hlavy. Ako informovala Horská záchranná služba na svojej webovej stránke, horskí záchranári poskytli chlapcovi na mieste neodkladnú zdravotnú starostlivosť a následne ho spolu s rodičmi transportovali terénnym vozidlom do nemocnice v Liptovskom Mikuláši.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #Vysoké Tatry