Prokurátor podal návrh na väzobné stíhanie exšéfa Kriminálneho úradu finančnej správy

Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) podal na Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku návrh na väzobné stíhanie bývalého riaditeľa Kriminálneho úradu finančnej správy (FS) Ľudovíta Makóa.

18.09.2020 16:06
Ľudovít Makó Foto:
Bývalý riaditeľ Kriminálneho úradu Finančnej správy Ľudovít Makó
debata (13)

Potvrdila to hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Ľudovíta Makóa zadržala polícia vo štvrtok ráno a následne ho obvinili z obmedzovania osobnej slobody a vydierania.

„Prokurátor ÚŠP podal dnes návrh na ŠTS na Ľudovíta Makóa obvineného zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu obmedzovania osobnej slobody a obzvlášť závažného zločinu vydierania, z dôvodu obavy pred kolúznym konaním a obavy z pokračovania trestnej činnosti,“ uviedla hovorkyňa ÚŠP.

O prípadnom väzobnom stíhaní by mal rozhodovať sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, počas víkendu.

K trestnej činnosti malo podľa štvrtkového vyjadrenia hovorcu Prezídia Policajného zboru SR Michala Slivku dôjsť v rokoch 2011 až 2017. Dve osoby sú trestne stíhané za podporovanie zločineckej skupiny takáčovcov a činnosti v jej prospech.

„V tejto súvislosti sú štyria z obvinených vrátane zadržaného Ľ. M. stíhaní za obmedzovanie osobnej slobody a Ľudovít Makó aj za vydieranie. V tejto časti vyšetrovania ide o trestnú činnosť z roku 2011,“ povedal Slivka.

Vyšetrovateľ objasňuje aj ďalšiu činnosť Ľudovíta Makóa. Polícia preto žiada o kontaktovanie prípadných poškodených a podanie svedectva. Dve osoby sa nachádzajú aktuálne vo väzbe a jedna, podľa neoficiálnych informácií, v zahraničí.

13 debata chyba
Viac na túto tému: #Finančná správa #prokurátor #Ľudovít Makó #väzobné stíhanie