Matovič: Ešte som nevidel snaživejších ministrov ako mojich

Predseda vlády Igor Matovič (OĽANO) hovorí, že ešte nevidel snaživejších ministrov, ako sú tí v jeho kabinete. Napísal to na sociálnej sieti, kde hodnotí prvý polrok svojej vlády. Hovorí tiež o zdedených problémoch, rozkradnutých peniazoch a boji s mafiou.

21.09.2020 11:11
debata (234)

„Idú naplno napriek korone, napriek všetkým prekážkam zvnútra ‚systému‘, keď im pohrobkovia mafie na ministerstvách hádžu polená pod nohy, kde a kedy môžu,“ napísal o ministroch na sociálnej sieti. Dodal, že je na svoj tím hrdý, hoci uznáva, že „to jednému ide lepšie a druhému až tak nie“.

„Sme odhodlaní, rovnako ako na začiatku, splniť naše sľuby a urobiť to, čo sme sľúbili – urobiť zo Slovenska krajinu, kde budú poctiví ľudia radi žiť. A viem, že to nebude ani náznakom ľahké a mafia bude ešte veľmi hrýzť,“ skonštatoval.

Matovič tiež kritizuje predchádzajúce vlády pod vedením Petra Pellegriniho (nezaradený) a Roberta Fica (Smer-SD). „Odhady hovoria o rozkradnutých 30 miliardách eur za 12 rokov ich vlád. Suma, ktorú, ak by sme rozdelili medzi deti, ktoré sa počas ich vlád narodili, mohlo mať každé zo 600 000 detí do vienka 50 000. Alebo každý dôchodca na rok o 200 eur mesačne celých 12 rokov vyšší dôchodok,“ upozornil premiér.

234 debata chyba
Viac na túto tému: #vláda Igora Matoviča