Pellegrini klub nemá, aj keď ho podporili Šeliga či Grendel

Poslanci Národnej rady NR SR okolo Petra Pellegriniho nebudú mať vlastný poslanecký klub. Plénum odmietlo návrh na jeho zriadenie v utorkovom hlasovaní.

22.09.2020 19:31
debata (11)

Za hlasovalo 21 poslancov zo 140 prítomných, proti bolo 42. Zdržalo sa 76 poslancov. O vytvorenie klubu požiadali po tom, ako odišli zo strany Smer-SD, a po tom, ako Ministerstvo vnútra (MV) SR zaregistrovalo ich novú stranu Hlas – sociálna demokracia.

Za vytvorenie klubu poslancov okolo Pellegriniho hlasovali všetci nezaradení, ako aj podpredseda NR SR Juraj Šeliga (Za ľudí), Tomáš Šudík, Gábor Grendel (obaja OĽANO). Podobne hlasovalo aj niekoľko poslancov Sme rodina. A to Martin Borguľa, Ľuboš Krajčír a Petra Hajšelová. Ostatní sa prevažne zdržali.

Väčšina poslancov Smeru-SD sa zdržala. Proti bol napríklad predseda strany Robert Fico, Dušan Muňko, Marián Saloň, Juraj Blanár a Martin Nemky. Proti boli aj poslanci ĽSNS.

Spolu s Pellegrinim o vytvorenie klubu žiadalo desať ďalších poslancov, ktorí odišli zo Smeru-SD. Sú medzi nimi aj bývalí podpredsedovia strany Richard Raši a Peter Žiga, ako aj bývalá členka predsedníctva a exministerka vnútra Denisa Saková, exministerka kultúry Ľubica Laššáková i poslanci Erik Tomáš, Peter Kmec, Matúš Šutaj Eštok, Ján Ferenčák, Róbert Puci a Ján Blcháč.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Peter Pellegrini